MUP objavio snimku: Ovako je izgledala zapljena više od pola tone kokaina u Luci Ploče.

Iz policije su potvrdili i da zasad nitko nije uhićen te da kriminalističko istraživanje još traje. Rekli su i kako su dosad čekali kako bi vidjeli hoće li netko doći i preuzeti drogu. "Legalna roba je preuzeta, ilegalna nije", rekli su iz policije...

Foto-screenshot

Kokain spremljen u brodu koji je dopremio banane u pločansku luku stigao je iz Ekvadora.

Ministarstvo unutarnjih poslova objavilo je na YouTubeu video akcije u kojoj je u Luci Ploče zaplijenjeno više od pola tone kokaina. Droga je bila skrivena u kontejneru s bananama…

Ranije danas PU dubrovačko-neretvanska objavila je detalje akcije i potvrdila da su pronašli 575 kg kokaina iznimno visoke čistoće, koji je prethodno brodom stigao iz Južne Amerike.

“Krim istraživanjem smo utvrdili da ovaj kokain nije bio namijenjen Hrvatskoj, nego je bio namijenjen distribuciji u nama susjednim zemljama”, rekla je policija na presici.

foto-screenshot
Policija je čekala dva tjedna kako bi vidjeli hoće li netko doći i preuzeti drogu.
Iz policije su potvrdili i da zasad nitko nije uhićen te da kriminalističko istraživanje još traje. Rekli su i kako su dosad čekali kako bi vidjeli hoće li netko doći i preuzeti drogu. “Legalna roba je preuzeta, ilegalna nije”, rekli su iz policije.
Zaplijenjeni kokain bi na tržištu vrijedio 500 milijuna kuna, odnosno 65 milijuna eura.

 

D.K.