Ponedjeljak, 24. lipnja 2024.

Ne pitaj što Domovina može učiniti za tebe, nego što ti možeš učiniti za Domovinu

Muškarci diljem Hrvatske i danas javno mole krunicu, protivnici krunice ih ometaju

Foto:Facebook/Arhiva

 

Mnogobrojni muškarci i danas mole krunicu na trgovima hrvatskih gradova, a već tradicionalna molitva svake prve subote u mjesecu privlači sve više molitelja.

Organizatori molitve, bratstvo Vitezovi Bezgrešnog Srca Marijina, poručili su kako očekuju odaziv muškaraca svih uzrasta, a najavljena je molitva u ukupno 14 gradova.

Kao i u ranijim slučajevima, protivnici molitve pokušavaju ih omesti bubnjanjem i povicima.

Na zagrebačkom Trgu bana Jelačića molitva je započela u 8.30 sati, a moli se za mir u svijetu i domovini, za obraćenje i jedinstvo hrvatskog naroda te za prestanak bogopsovke, piše Narod.hr.

Muškarci mole krunicu na brojne zajedničke i osobne nakane

Osim toga, moli se i za muškarce da postanu duhovni autoriteti u obitelji koji će hrabro svjedočiti i prenositi katoličku vjeru, za život u predbračnoj čistoći, za čednost u odijevanju i ponašanju te za obnovu katoličkih brakova, za prestanak pobačaja i otvorenost bračnih parova životu, za svete, autentične i beskompromisne crkvene pastire i nova duhovna zvanja, za duše u čistilištu i za osobne nakane.

Prema najavi organizatora, krunica se danas organizirano moli u ukupno 14 hrvatskih gradova. Osim u Zagrebu, muškarci se okupljaju na molitvu krunice i u Bjelovaru, Dubrovniku, Karlovcu, Osijeku, Rijeci, Slavonskom Brodu, Splitu, Šibeniku, Trogiru, Vinkovcima, Virovitici, Vukovaru i Zadru.

Organizatori pozivaju i ostale hrvatske gradove da mole s njima na ovu prvu subotu u mjesecu.

Organizatori molitve krunice naglašuju kako je riječ o apolitičnom događaju

Potiču sve sudionike da prije krunice sudjeluju na sv. misi i da je prikažu za blagoslov i uspjeh javne molitve krunice. Također potiču sve sudionike molitve i one koji nisu u mogućnosti sudjelovati da mole za blagoslov i uspjeh javne molitve krunice, od petka u 22 h do subote u 10 h, i da poste u petak na tu nakanu.

Organizatori ponovno upozoravaju molitelje da ne daju izjave za svjetovne medije koje će ionako izokrenuti nego da na javnim mjestima molitve zagovaraju za naš narod i Crkvu.

Upozoravaju da je riječ o miroljubivom i apolitičnom događaju. Ograđuju se i ovaj put od svih pojedinaca koji će namjerno ometati molitelje ili prolaznike ili isticati ideološki nepoželjna obilježja ili sudjelovati kao predstavnici udruga, a ne kao pojedinci.

Najnovije

Stipo Mlinarić Ćipe: U Domovinskom pokretu nema razdora

Foto:HTV/HRT   Gost emisije "Nedjeljom u dva" je zastupnik Domovinskog pokreta Stipo Mlinarić Ćipe. Kako se DP snalazi u vlasti? Zašto su često akteri političkih afera...

Biblijska poruka 24.6.2024. i tumačenje fra Tomislava Pervana: Ime je program – rođenje Ivana Krstitelja

Foto:Radiopostaja Mir Međugorje   Lk 1, 57-66.80 Elizabeti se navršilo vrijeme da rodi. I porodi sina. Kad su njezini susjedi i rođaci čuli da joj Gospodin obilno...

Njemačka želi zabraniti AfD

Foto:Pixabay   Alternativa za Njemačku (AfD), sada druga najpopularnija stranka u zemlji, približava se zabrani. Zastupnik demokršćana (CDU) Marko Vanderwitz kaže da ima dovoljno zastupnika na...

Orban stavlja migracije u središte mađarskog predsjedanja EU-om

Mađarski premijer Viktor Orban rekao je njemačkim medijima da pitanje migracija želi staviti u središte predstojećeg mađarskog predsjedanja Europskom unijom.   Orban je rekao medijskoj skupini...

Hod za život, obitelj i Hrvatsku održan u Imotskom

Foto:Hod za život   U subotu se za zakonsku i svaku drugu zaštitu nerođenog djeteta, njegove majke, oca i cijele obitelji, hodalo na  jugu Hrvatske, u...