Na današnji dan 1991. godine na radijskoj postaji Split,prvi je put javno emitirana pjesma Marka Perkovića Thompsona “Bojna Čavoglave”!

Na današnji dan 1991. godine na radijskoj postaji Split,prvi je put javno emitirana pjesma Marka Perkovića Thompsona “Bojna Čavoglave”.

No i danas nakon 28. godina ova je domoljubna i ratna pjesma rado slušana te je postala trun u očima onih koje je pobjeda hrvatskih branitelja nad srpskim, crnogorskim i jna agresorom, Hrvatska nezavisna i demokratska država iznenadila.Ostalo je povijest…

U Kninu na proslavi pobjede nad srbočetničkim i jna agresorom “Oluja 2015″na koncertu Marka Perkovića Thompsona bilo je oko 100 000 ljudi koji su uglas svi pjevali Bojnu Čavoglave koja je proistekla iz obrambenog domovinskog rata i u sebi sadrži ratni polič “Za Dom spremni” uz koji su se hrvatski branitelji borili protiv srpskog agresora, što danas ovi koje je Hrvatska iznenadila pokušavaju pošto poto usporediti sa NDH pozdravom što nema nikakveih povijesnih poveznica, jer je Bojna Čavoglave nastala 1991 na današnji dan kad se na hrvatsku vršila brutalna srpska agresija i to su posve dav različita povijena vremena koja su nespojiva te je Bojna Čavoglave i ratni poklič “Za Dom spremni” i sud proglasio legalnim na svim javnim izvođenjima ovog hrvatskog pjevača.

M.M.Viribus Unitis