NA KNINSKOJ TVRĐAVI: U Kninu prodaju četničku rakiju ‘Čičina kap’, promovirao ju Rade Šerbedžija!?

Draževina pokraj Višegrada u Republici Srpskoj. To mjesto poznato po godišnjem okupljaju četnička i slavljenju njihovog vođe iz Drugog svjetskog rata...

kolaž-maxportal

Na tvrđavi u Kninu je u četvrtak 13. rujna, uz nazočnost Rade Šerbedžije i šibensko- kninskog župana Gorana Pauka, gradonačelnik Knina Marko Jelić otvorio vinoteku i suvenirnicu…

Vinoteka je otvorena u muzejskoj zgradi koja se nalazi iza koncertne bine, a držat će Poljoprivredna zadruga Vrbničko selo.

Ta zadruga ima preko šest hektara vinograda u podnožju Promine, a prvi trs zasadio je upravo Rade Šerbedžija, počasni  gost na svečanom otvaranju na Kninskoj tvrđavi i kućni prijatelj Nikole Damjanića, upravitelja zadruge.

Kninski gradonačelnik Marko Jelić na otvorenju je kazao kazavši kako se ovakav sadržaj uklapa u turističku priču Knina na kojoj se sada intenzivno radi,donosi maxportal.

Foto-Facebook

Dva dana nakon otvorenjapojavile su se fotografije ponude tek otvorene vinoteke, a zgražanje javnosti izazvala je četnička rakija “Draževina“, kojoj od milja tepaju  i “Čičina kap“, kako su četici zvali Dražu Mihajlovića.

Rakija koja je bila izložena na otvorenju suvenirnice proizvodi se u mjestu Dobrunska Rijeka, poznatije kao Draževina, kod Višegrada.

Draževina pokraj Višegrada u Republici Srpskoj. To mjesto poznato po godišnjem okupljaju četnička i slavljenju njihovog vođe iz Drugog svjetskog rata.

U tom selu je 2004. godine, uz blagoslov Mitropolita dabrobosanskog Nikolaja, postavljen spomenik Draži Mihailoviću.

Okupljanje  četnika izaziva zgražanje javnosti u BiH, a prošle godine napadnuto je nekoliko novinarskih ekipa koje su pratile četičko orgijanje donosi maxportal..

Foto-Facebook

Gradonačelnik Knina Marko Jelić za portal Šibenik.in kaže da je riječ o podvali:

“Bio sam na otvaranju suvenirnice na tvrđavi nekih 40 minuta i nisam vidio nikakvu četničku rakiju. Onaj koji je to podmetnuo i fotografirao očito ima velikih problema sa samim sobom, a te svoje psihoze očito želi dignuti na razinu cijelog grada i društva. Jedino mu mogu poručiti da se ide liječiti. Neka se javi, imamo neke veze i osigurat ćemo mu dobar liječnički tretman. Zbog problema koje imaju sami sa sobom svima čine veliku štetu i prikazuju Knin onakvim kakav nije”, kaže kninski gradonačelnik.

Župan šibensko kninski Goran Pauk na otvaranju srpske vinoteke-foto-Facebook

Piše/M.Marković-maxportal


Vezane vijesti;

-Politički triler: Pupovac upro sve raspoložive snage za osvajanje Knina…

-KNIN: MARKO JELIĆ BRUTALNO IZVRIJEĐAO HRVATSKE BRANITELJE…

Comments are closed.