Na Raduši obilježena 46. obljetnica Fenix skupine…

Riječi dobrodošlice, pozdrava, podsjećanja, poticaja i zahvale okupljenima je uputio dugogodišnji predsjednik HKDD-a don Ante Jelić, koji je ujedno izmolio i molitvu Opijela...

Fotografija prikazuje jedinu zajedničku snimku 19 pripadnika HRB-a koji su ostali zapamćeni kao Bugojanska skupina ili skupina Feniks 72.
Fotografija prikazuje jedinu zajedničku snimku 19 pripadnika HRB-a koji su ostali zapamćeni kao Bugojanska skupina ili skupina Feniks 72.

U organizaciji Hrvatskog katoličkog dobrotvornog društva u subotu je na planini Raduši obilježena 46. obljetnica od dolaska i djelovanja hrvatske oružane postrojbe, poznatije kao Fenix (”Bugojanske”) skupine na prostoru općine Prozor-Rama, te 16 godina od kada se ovaj događaj obilježava pod nazivom ”Hod u hrvatsku slobodu”…

U subotu, 16. lipnja, središnja komemoracija za poginule i ubijene pripadnike te suradnike ove skupine, upriličena je na planini Raduši, kod spomen obilježja na lokalitetu Grebovi, piše Rama-Prozor.info.

Riječi dobrodošlice, pozdrava, podsjećanja, poticaja i zahvale okupljenima je uputio dugogodišnji predsjednik HKDD-a don Ante Jelić, koji je ujedno izmolio i molitvu Opijela.

Okupljenima na Raduši obratili su i predsjednik udruge ”Križni put” Ivan Beljan i prijatelj sudionika akcije Fenix Marko Mudronja.

Program komemoracije završio je paljenjem svijeća ispred spomen obilježja, fotografiranjem i druženjem.

G.S.

Comments are closed.