Petak, 14. lipnja 2024.

Ne pitaj što Domovina može učiniti za tebe, nego što ti možeš učiniti za Domovinu

NACIJI JE LAKNULO KAD JE DOZNALA KAKO JE PREMIJER PLATIO VLASTITO TESTIRANJE NA KORONAVIRUS!

Ima već gotovo 24 sata kako nas naši radio i TV centri, portali i tiskovine redovito (iz sata u sat) podsjećaju na to kako je premijer Plenković testiran na koronavirus i to o vlastitom trošku (poanta je na onome: “o vlastitom trošku”).

Tako su u dobroj mjeri umirili naciju koja živi u stalnoj neizvjesnosti pitajući se hoće li odgovorni u ovoj zemlji (dakle, svi koji su u na nekoj od pozicija u državnoj službi) platiti troškove eventualnih testiranja – da ne bi bili u sukobu interesa.
Moralno “čistunstvo” iznad svega! Transparentnost! Pravo javnosti da bude informirana i da zna! Nemojte da nam se slučajno tko provuče i okoristi besplatnim testiranjem na koronavirus! No pasaran!

Predlažem da se hitno (na telefonskoj saborskoj sjednici – ako zastupnici i Predsjedništvo parlamenta nisu informatički uvezani) donese poseban Zakon kojim će se regulirati ova vrsta testiranja.

U tom bi aktu (po mome osobnom, laičkom mišljenju) moralo biti definirano sve: tko, kada, kako i pod kojim uvjetima ima pravo na testiranje na koronavirus (s obzirom na svoje mjesto u društvenoj hijerarhiji) i koliko puta, a posebno bi se trebali apostrofirati oni koji neće biti testirani ako to unaprijed ne plate (od općinskih načelnika, preko pročelnika, gradonačelnika, župana, dožupana, državnih tajnika i njihovih pomoćnika, do ministara, pomoćnika ministara članova Vlade, predsjednika države i njegove administracije).
I nemojte da nam se tko tu provuče! Dogodi li se to, odmah se mora angažirati gospođu Natašu Jovičić koja će preko svoga legendarnog “Povjerenstva za odlučivanje o sukobu interesa” istjerati stvar na čistac! Čim “Nacional” objavi vijest o zloporabi instituta besplatnog testiranja na koronavirus, tog trena spomenuto Povjerenstvo mora u akciju – isto tako, radi vlastite sigurnosti uz pomoć link-veza ili telefonski.

I predlažem da se kao posebnu savjetnicu gospođi Jovičić za ovo krizno razdoblje (dok traju testiranja na koronavirus) po posebnoj odluci i u skraćenom postupku imenuje Dalija Orešković kojoj kad je korupcija u pitanju muha proletjeti ne može – što je već dokazana i općepoznata stvar. Bude li to malo (u što čisto sumnjam) za savjetničko pojačanje imenovati (kao pomoćnike gospođi Orešković) kvartet: Ivana Lovrinovića, Gordana Marasa, Željka Jovanovića i Nikolu Grmoju – ako koji od njih (ne daj Bože) bude spriječen u obnašanju ove časne i iznimno važne društvene zadaće, kao zlatnu rezervu nominirati Bojana Glavaševića.

Uz to sve, naravno, osigurati medijsku logistiku Povjerenstvu i gospođi Jovičić čiji će nositelji biti barem dva programa HRT-a, Nova TV, RTL, N1 i sve lokalne TV postaje redom (osim onih na kojima nastupa Velimir Bujanec – iz etičkih razloga).

Prijenose sjednica “Povjerenstva za odlučivanje o sukobu interesa” osigurati uživo – izravno, bez playbacka, s perjanicama našeg “slobodnog” i “objektivnog” novinarstva na udarnim mjestima (Petar Vlahov, Ivana Paradžiković, Mislav Bago, Hrvoje Krešić, Tihomir Ladišić, Ilija Jandrić, Petar Štefanić, Ana Brdarić-Boljat, Damira Gregoret, Mojmira Pastorčić – i, da im se, naravno, čim potpuno ozdravi obvezno pridruži Zoran Šprajc).
A ovamo iz drugog plana preko tiska i portala deru Ante Tomić Krnjo, Berislav Jelinić, Petar Vidov, Jelena Lovrić i njihova škvadra (da ih sve ne nabrajam).
E, onda da ga vidim majci, tko će se provući i džabalesku testirati na koronavirus u Hrvatskoj (ako na to nema zakonsko pravo)!

Dogodi li se ipak da se koji (pukim slučajem) provuče kroz neke tko zna koje sve staze i bogaze, strpati ga u ćuzu (ako preživi) i podignuti nekoliko optužnica protiv njega (jednu za drugom, zaredom, kao u slučaju Zdravka Marića, Milana Bandića i Ive Sanadera), tako da – ako ga se ne bude moglo osuditi ostatak života provede hodajući po ročištima i istražnim pritvorima.

Transparentnost, poštenje i čast iznad svega! Ne dopustimo zloporabu instituta besplatnog testiranja na koronavirus! To je danas prioritetna zadaća svakog poštenog komunista, liberala, socijaldemokrata, “antifašista” i ” progresivista”!

Jer, ovi su desničari i konzervativci spremni na sve. Neprijatelj nikad ne spava.
I ne nasjedajte spikama onih koji ovaj problem guraju na margine. Samo pozorno i redovito gledajte spomenute medije i nemojte slučajno razmišljati svojom glavom! Uostalom, čemu zamarati vijuge kad čitava vojska urednika, novinara, kamermana, reportera i tehničara misli i radi za nas, samo da bi nas pravodobno, “objektivno” i “istinito” informirali!?

Znaju ljudi što nam treba bolje nego mi sami.

Jedino ne znam testiraju li se i oni koji nas ovako informiraju na koronavirus i napada li on možda kod nekih najprije mozak – to mi je jedina dilema.

Autor / Zlatko Pinter

** Stavovi i mišljenja iznesena u kolumnama i komentarima osobna su mišljenja njihovih autora i ne odražavaju nužno stajališta uredništva Braniteljskog portala  već isključivo mišljenje i stavove njihovih autora** 

Najnovije

Anici Jurić je Armija BiH pred očima ubila trojicu sinova i muža

Foto:Večernji.ba   „Ove godine nisam mogla otići. To je prvi put otkako su sahranjeni na našeg groblju u Kaknju, u Grmačama. Put iz Čapljine gdje sad...

U sjeni napada na Bartulicu ostala izmjena Zakona o grobljima koja će donijeti micanje četničkih spomenika

Foto:Narod.hr   U sjeni napada na Domovinski pokret ostala je izmjena Zakona o grobljima koja će donijeti micanje četničkih spomenika. Predsjednik Domovinskog pokreta Ivan Penava održao...

Analiza: Je li Jordan Bardella (28) budući francuski predsjednik?

Foto:Screenshot   Izbori za Europski parlament u Francuskoj jasno su pokazali da je balon moći predsjednika Emmanuela Macrona ispuhan, nova francuska politička zvijezda zove se Jordan...

Biblijska poruka 14.6.2024. i tumačenje fra Tomislava Pervana: Srce – izvorište grijeha

Foto:Radiopostaja Mir Međugorje   Mt 5,27-32 Reče Isus svojim učenicima: »Ćuli ste da je rečeno: Ne čini preljuba! A ja vam kažem: Tko god s požudom pogleda...

Ilija Cvitanović: Svesrpski sabor je nešto najlošije za srpski narod

Održavanje tzv. svesrpskog sabora je nešto najlošije po srpski narod i ni na koji način ne može izazvati implikacije po status BiH i njenu...