Četvrtak, 18. travnja 2024.

Ne pitaj što Domovina može učiniti za tebe, nego što ti možeš učiniti za Domovinu

“NAD DJECOM IZ KONGA POČINJEN JE ZLOČIN, A HRT PROMJENU SPOLA PRIKAZUJE KAO ODLAZAK ZUBARU”: Gordana Buljan Flander u Bujici

”Nad djecom iz Konga izvršen je separacijski zločin”, poručila je u emisiji Bujica prof. dr. sc. Gordana Buljan Flander, psihologinja i psihoterapeutkinja, osnivačica i bivša ravnateljica Poliklinike za zaštitu djece i mladih Grada Zagreba.

”Svako peto dijete u Hrvatskoj je seksualno zlostavljano do 14. godine” šokirala je izjavom u Bujici Z1 televizije, prof. dr. sc. Gordana Buljan Flander i napomenula: ”Tijekom pandemije broj prijavljenih slučajeva porastao je za čak 67 posto.”

Ugledna klinička psihologinja i integrativna psihoterapeutkinja iznijela je svoje mišljenje o Aferi Zambija i procesu koji se u Zambiji vodi protiv optuženika za međunarodnu trgovinu djecom, bliskim Možemo.

Objasnila je zašto smatra da emitiranje tzv. trans-crtića na HRT-u nije u interesu djece. ”Djeca već od 14 mjeseci imitiraju ponašanja koja vide na televiziji, usvajaju obrazac koji su vidjela u crtićima. Ovo njih samo može zbuniti. Ako želimo kod djece razviti toleranciju, ne vidim zašto ne bismo radili crtiće da djevojčica može voziti bager, a dječak raditi u vrtiću. Mislim da ima puno boljih načina da govorimo o ravnopravnosti spolova”, kazala je.

Bitno je, kaže, da djeca ne misle da iz depresivnih ponašanja u vrijeme puberteta mogu izaći promjenom spola. Kazala je da se struka premalo čuje i da je struka glavnu riječ prepustila medijima i društvenim mrežama.

Stručnjaci kažu, naglasila je, da se djeca do 18. godine srodi sa svojim spolom. Ako i ulaze u “promjenu spola”, mora znati moguće posljedice i komplikacije.

Kazala je da se tranziciju spola predstavlja kao da se odlazi kod zubara, kao da je to nešto jednostavno. Trebamo kaže, razvijati toleranciju da postoje različite obitelji, no ne ovako.

Govorila je i o razlozima zbog kojih je smijenjena s dužnosti ravnateljice Poliklinike za zaštitu djece i mladih Grada Zagreba.

”Tomašević me tri mjeseca nije htio primiti na razgovor, iako sam ga htjela obavijestiti o alarmantnim podacima o seksualnom zlostavljanje zagrebačke djece”, otkrila je.

 

Najnovije

DP i Možemo dobitnici izbora, HDZ pobjednik, SDP gubitnik, Most opstao

Piše: Josip Milić   Nakon prospavane izborne noći red je za jednu ozbiljniju analizu. Po svemu sudeći Vladu će formirati HDZ, Domovinski pokret i manjinci bez...

Hitrec: Hvala ti, Bože, da je kampanja kratka

Piše: Hrvoje Hitrec, Hrvatsko kulturno vijeće   Travanj 2024. ide dalje Hvala ti, Bože, da je kampanja kratka. Da traje mjesec dana, svi bismo poludjeli od dosade...

Preferencijski glasovi: Anušić dobio više od Plenkovića

Foto:Screenshot/RTL   Preferencijski glasovi na parlamentarnim izborima održanima u srijedu većinom su otišli nositeljima stranačkih lista po izbornim jedinicama, no dio kandidata u Sabor će ući...

HDZ-u osam izbornih jedinica i dijaspora; Rijeke pravde pobijedile u dvije

Foto:Narod.hr   Prema neslužbenim rezultatima DIP-a nakon 99 posto obrađenih biračkih mjesta, HDZ je relativni pobjednik parlamentarnih izbora sa osvojenih osam izbornih jedinica i glasovima dijaspore,...

Biblijska poruka 18.4.2024. i tumačenje fra Tomislava Pervana: Tko vjeruje ima život vječni

Foto:Radiopostaja Mir Međugorje   Iv 6,44-51 Reče Isus mnoštvu: »Nitko ne može doći k meni ako ga ne povuče Otac koji me posla; i ja ću ga...