Nadbiskup Hranić na Hodu za život: Želimo biti podrška onima koji trpe kako bi mogli prihvatiti dar života

Foto: Zrinka Habjanović / Narod.hr

Hrvatska već osmu godinu za redom miroljubivim hodom daje podršku nerođenima! A Pod geslom „Ne zaustavljaj otkucaje mog srca! Samo daj mi ljubav…“ po treći je puta u Slavonskom Brodu održan je miroljubivi hod – Hod za život. Na hodu u Slavonskom Brodu, uz velik broj ljudi, je prvi puta sudjelovao i đakovačko-osječki nadbiskup Đuro Hranić, koji je ranije sudjelovao u Osijeku.

“Ovo je hod kojim mi ističemo radost života, zahvalnost dragom Bogu za dar života. Želimo veličati ljepotu ljudskog očinstva i majčinstva, roditeljstva. Želimo pokazati kako je lijepo biti čovjek. Radost što je i sam Bog poželio postati čovjekom, uzeo ljudsko lice i postao čovjekom. Želimo podržavati radosno i bezbrižno djetinjstvo i uopće ljudski život u svim etapama njegova života od začeća do prirodne smrti. I to je naša temeljna nakana”, istaknuo je nadbiskup.

“Zato su nam srca ispunjena zahvalnošću i radošću. Želimo biti podrška onima koji trpe kako bi mogli prihvatiti dar života, onima koji trpe u starosti, u bolesti, u životnim poteškoćama. Želimo im biti podrška i želimo im poručiti da je vrijedan naš ljudski život, da se isplati biti u službi života i da se ne boje životnih poteškoća. I da Bog one koji se uzdaju u njega nikada ne ostavlja”, zaključio je.

preneseno s narod.hr