NAJAVA I POZIV NA PROMOCIJU KNJIGE „SINOVI SVETOG JOSIPA“-AUTORA TOMISLAVA BAŠIĆA

Roman Sinovi svetog Josipa, hrvatskog dragovoljca Domovinskog rata i pripadnika HOS-a Tomislava Bašića, temeljen na njegovim sjećanjima, zbog autentičnosti likova i događaja ujedno je i memoarsko gradivo o Domovinskom ratu...

Knjiga-Sinovi svetog Josipa

Udruga veterana 7. gardijska brigada „PUMA“ organizira predstavljanje knjige „Sinovi svetog Josipa“, ratno-memoarskog romana autora Tomislava Bašića koje će se održati u palači Herzer u Varaždinu dana 30. studenog 2018. godine u 18,00h. Tomislav Bašić, rođen 1973.g., dragovoljac je HOS-a i 113. Šibenske brigade, profesor povijesti i diplomirani povjesničar umjetnosti.

Pozivamo obitelji poginulih, preminulih i nestalog pripadnika 7. gardijske brigade „PUMA“, bivše pripadnike 7. gardijske brigade „PUMA“, članove Udruge, hrvatske branitelje i sve zainteresirane da prisustvuju promociji knjige.

„Roman Sinovi svetog Josipa, hrvatskog dragovoljca Domovinskog rata i pripadnika HOS-a Tomislava Bašića, temeljen na njegovim sjećanjima, zbog autentičnosti likova i događaja ujedno je i memoarsko gradivo o Domovinskom ratu. Uz literarne odlike, to je njegova dodatna vrijednost jer je, uz primarne povijesne izvore, za utvrđivanje i istraživanje povijesnih činjenica iznimno važno prikupljanje i objavljivanje memoarskog gradiva.

Historografska vrijednost ovog romana je i u prikazu odlaska u rat mladića koji nisu bili „dobri“ za Hrvatsku vojsku, ali jesu za HOS, odnosno u demistifikaciji postupka „regrutacije“ u HOS i njegova djelovanja u Domovinskom ratu.“

Udruga veterana 7. gardijska brigada “PUMA”

M.M.

Comments are closed.