Najbolji prijatelj Splićanina koji si je oduzeo život: Vidija je da pravda nije ista za njegovu kćer i za tog monstruma… Naše pravosuđe je ubilo tog čovika!

Smetalo ga je šta je vidija da pravda nije ista za njegovu kćer i za tog monstruma. Jer njega su vrlo brzo osudili na uvjetnu zatvorsku kaznu za prijetnju tom liku, a postupak za silovanje njegove kćeri oteza se godinama - govori nam prijatelj pokojnog T.K...

Foto Duje Klarić / HANZA MEDIA/ Slobodno napišite da je hrvatsko pravosuđe ubilo tog čovika

Dan nakon što je Splićanin T.K. počini samoubjstvo raznjevši se bombom na Kašteletu, razgovarali smo i s njegovim najboljim prijateljem koji nije želio da mu objavimo identitet, ali nam je ispričao kakvu je agoniju proživljavao pomorac od kad je prije sedam godina saznao da mu je tadašnji kućni prijatelj, profesor T.S. (62 godine star u to vrijeme), s kojim je bio povezan i kumskim vezama preko supruge, spolno zlostavljao kćer (tada 16,5 godina).

Nezapamćena drama na ‘Obojenoj’ završila tragedijom: prije nego se raznio bombom, Splićanin je vikao kako je ‘država u k…. i ništa ne valja’, posljednje riječi mobitelom je uputio prijatelju

Nakon što se vratio s broda i nakon što mu je kćer ispričala što se dogodilo devet mjeseci prije, pomorac je pobjesnio na svoju suprugu koja mu to nije htjela reći bojeći se skandala, pa mu se zbog toga i raspao brak, piše slobodnadalmacija.hr.

A onda je krenula pravosudna trakavica kojoj se kraj nije nazirao i zbog koje je iskusni visoki pomorski časnik na kraju izgubio vjeru i u sustav, i u državu, i u društvo, odlučivši sebi oduzeti život.

Splićanin koji je tragično skončao na Kašteletu bio je ogorčen i ljut na hrvatsko pravosuđe: prije osam godina snašla ga je stravična situacija, nakon toga sve mu se u životu raspalo…

– Slobodno napišite da je hrvatsko pravosuđe ubilo tog čovika. Bili smo ka braća, prekjučer smo se čuli i dogovarali da ćemo izaći van. Kad bi se našli, razgovarali bi o tome i bija je stvarno ogorčen na sustav. Nekad mi je govorija da mu dođe da napravi glupost, da “ga riješi”, ali to je bija takav čovik da san ja uvik mislija da to govori u afektu.

Splitski pomorac koji si je oduzeo život na Kašteletu u zadnjim trenucima htio je čuti samo novinara ‘Slobodne’: ovo su posljednje riječi koje je uputio našem kolegi, jedinom čovjeku kojem je još vjerovao…

Smiriva san ga i govorija da će sve biti kako triba. Govorija sam mu i da riješi to na drugi način, ali on nije tija ni čut!

Smetalo ga je šta je vidija da pravda nije ista za njegovu kćer i za tog monstruma. Jer njega su vrlo brzo osudili na uvjetnu zatvorsku kaznu za prijetnju tom liku, a postupak za silovanje njegove kćeri oteza se godinama – govori nam prijatelj pokojnog T.K.

Agonija oca koji je počinio samoubojstvo u Splitu počela je 2012. godine: Nakon što mi je zlostavljao kćer, došao je kod nas na večeru i pitao je ‘Je li tako da nam je bilo dobro?’

Kaže kako na svom prijatelju nije primijetio niti najmanji znak koji bi ukazivao da bi ovaj mogao napraviti nešto tako strašno, a nije znao ni da ovaj ima bombe niti je ikad govorio o ikakvom oružju.

Pojašnjavamo kako je tekla pravosudna trakavica i zašto je pomorac iz Splita ‘pukao’: profesor je osuđen dvaput, ali presude su padale iz raznih razloga…

– Znan da je bija ljut tada kad je doša na njegova vrata i mačetom mu ih razvalija jer je policija odmah došla i njih četiri su u njega uperili pištolje ka u najvećeg kriminalca. Znan da mi je priča da im je tad kad su ga priveli reka u postaji: “Sad ste me priveli, više nećete nikad”.

Kad ga je policajac pita kako to misli, reka je da ide do kraja. A i šta se tiče suđenja, žalija se na vještake jer je jedan valjda reka da je mala silovana, a drugi da nije. Ma užas, strašno, ne mogu virovati da ga nema. Nisan ni zna šta se događa dok nisan pripozna auto na slici. Onda san ga zva 50 puta, ali se nije javlja – s tugom u glasu ispričao nam je prijatelj pokojnog T.K.

I.V.

Comments are closed.