NAJSKUPLJI VATRENI: RONALDO IZGUBIO PRIMAT I PAO NA TREĆE MJESTO Streloviti uspon našeg sjajnog reprezentativca: postao je drugi najskuplji Hrvat svih vremena!

NAJSKUPLJI VATRENI...

Transfermarkt je ažurirao vrijednosti nogometaša u talijanskoj Serie A. Cristiano Ronaldo izgubio je primat, više nije najskuplji igrač na Čizmi, vrijednost mu je s 90 milijuna eura pala na 75. Na prvom mjestu od ovog tjedna je Portugalčev klupski suigrač iz Juventusa Paulo Dybala, koji je sa 75 došao na 85 milijuna eura. Samo pet milijuna eura manje vrijedi još jedan Argentinac Lautaro Martinez, 22-godišnjem napadaču Intera cijena je skočila za 100 posto, s 40 na 80 milijuna eura…

Od 12 hrvatskih nogometaša najveću vrijednost i dalje ima Marcelo Brozović. Veznjak Nerazzurra je na devetom mjestu najcjenjenijih nogometaša u Serie A prema TM-u, a u odnosu na posljednje ažuriranje cijena mu je s 50 milijuna eura skočila na 60. Brozović je s tim iznosom postao drugi najskuplji hrvatski nogometaš u povijesti. Veći procijenjeni iznos imao je samo Ivan Rakitić, kojem je cijena krajem listopada 2018. skočila na 70 milijuna eura, potom jedno vrijeme bila 65 milijuna eura, a danas je na 35.

Mateo Kovačić je sa svojih 45 milijuna eura drugi najcjenjeniji Vatrenih prema TM-u, a Ante Rebić je svoju treću poziciju prepustio Andreju Kramariću (38 milijuna eura). Rebić je vrijedio 40 milijuna eura, no posljednje ažuriranje spustilo ga je na 30. Osim Rebiću, cijena je pala i Nikoli Kaliniću, Marku Pjaci, Karlu Letici i Ivanu Vargiću, dok je za po četiri milijuna eura narasla Marku Rogu i Mariju Pašaliću.

Cijena se, pak, nije promijenila Mariju Mandžukiću, Marku Pajaču i Luki Dumančiću, bivšem učeniku nogometne škole splitskog Hajduka, koji još uvijek čeka na premijerni nastup u dresu Leccea. Pričekat će još malo, jer ga od početka studenoga nema u kadru zbog ozljede.

Vrijednost Vatrenih prema Transfermarktu

1. Marcelo Brozović (Inter)        60 mil. € (+10 mil. €)
2. Ante Rebić (Milan)        30 mil. € (-10 mil. €)
3. Marko Rog (Cagliari)        15 mil. € (+4 mil. €)
4. Mario Pašalić (Atalanta)        14 mil. € (+4 mil. €)
5. Mario Mandžukić (Juventus)        10 mil. € (0)
6. Nikola Kalinić (Roma)        8,5 mil. € (-1,5 mil. €)
7. Marko Pjaca (Juventus)       7,5 mil. € (-2,5 mil. €)
8. Milan Badelj (Fiorentina)        5 mil. € (0)
9. Marko Pajač (Genoa)        1,5 mil. € (0)
10. Karlo Letica (SPAL)       1,3 mil. € (-0,5 mil. €)
11. Ivan Vargić (Lazio)        0,2 mil. € (-0,2 mil. €)
12. Luka Dumančić (Lecce)        0,075 mil € (0)

D.J.