NAKON IZBORNE NOĆI: Zasjeda Predsjedništvo HDZ-a, kreće analiza tko je kriv za loš rezultat…

Glavni tajnik HDZ-a Gordan Jandroković- Ne možemo biti zadovoljni rezultatom, ali još uvijek smo najbolji. Da, problem je u gradovima gdje smo izgubili...

fah

Nakon što je i sam Predsjednik Vlade i predsjednik HDZ-a Andrej Plenković jučer kazao da nije zadovoljan rezultatima na izborima, Predsjedništvo stranke danas se sastalo kako bi krenulo s analizom jučerašnjih loših izbornih rezultata…

Pri dolasku na sjednicu Predsjedništva, HDZ-ovci nisu baš bili voljni odgovarati na novinarska pitanja. Plenković je, prenosi Jutarnji list, prošao pored novinara bez da je komentirao rezultate izbora.

Pred novinare je stala Ivana Maletić, koja je na pitanje o tome je li bilo prehrabro staviti mladu osobu poput Karla Resslera na vrh liste rekla ‘kako je on ostvario dobar rezultat’:

‘Ionako stalno govorimo da mladim ljudima treba davati prilike, a po rezultatima se vidi da su ga ljudi prepoznali’, rekla je.

Glavni tajnik HDZ-a Gordan Jandroković upitan smatra li da je rezultat HDZ-a razočaravajući, rekao je: ‘Ne možemo biti zadovoljni rezultatom, ali još uvijek smo najbolji. Da, problem je u gradovima gdje smo izgubili. Sada ćemo o svemu razgovarati na sjednici.’

Izrazivši zadovoljstvo ostvarenim rezultatima u Virovitičko-podravskoj županiji, potpredsjednik stanke Tomislav Tolušić smatra kako je osvojeni broj mandata mogao biti bolji, ali se stvari uvijek mogu popraviti.

I potpredsjednik stranke Oleg Butković smatra da su rezultati izbora mogli biti bolji, ali je HDZ pokazao da je i dalje najjača stranka. Smatra kako ostvarene rezultate treba dobro analizirati i iz svega izvući pouku.

Da su očekivali osvajanje pet mandata rekao je član Predsjedništva i predsjednik zagrebačke organizacije HDZ-a Andrija Mikulić istaknuvši da je HDZ pobjednik ovih izbora te su i dalje najjača stranka. Nije konkretno odgovorio na upit zašto je HDZ podbacio u Zagrebu poručivši kako je u cijeloj zemlji rezultat mogao biti bolji.H.

G.S