NAPAD U CENTRU BRUXELLESA: Muškarac mačetom napao vojnike i odmah upucan…(VIDEO)

U središtu Bruxellesa došlo je do napada u kojem je osoba naoružana mačetom napala vojnike...

foto/dailymail.co.uk

Muškarac koji je upucan u petak navečer nakon što je mačetom napao dvojicu vojnika u Bruxellesu je umro, priopćilo je belgijsko savezno tužiteljstvo, dodajući kako smatra ovaj događaj za pokušaj terorističkog ubojstva.

Glasnogovornica saveznog tužiteljstva rekla je kako je muškarac dvaput uzviknuo “Allahu Akbar” (“Bog je velik” na arapskom) tijekom napada.

Vojnici su pretrpjeli lakše ozljede.

U središtu Bruxellesa došlo je do napada u kojem je osoba naoružana mačetom napala vojnike.

Kako javlja dailymail.co.uk napadač je ubijen dok je napadajući vojnike maćetom vikao Alahu Ekber u blizini mjesta gdje je ISIS već prije izvršio napad automobilom.

Prema dostupnim informacijama, napadnuti vojnici nisu teže ozlijeđeni. Loklani mediji navode da je jedan ranjen u glavu, a drugi u ruku.

Napad se dogodio u Aveniji Emile Jacqmain u središtu Bruxellesa.

Policija je osigurala središte Bruxellesa nakon što su pucali u 30.godišnjeg Somalijca.

Glasnogovornica Belgijskog tužiteljstva izjavila je da identitet sa kojim trenutno raspolažu govori da se radi o 30 godišnjem somalijcu koji nije od ranije poznat po terorističkim aktivnostima. Dok je premijer Charlles Michel dao svu potporu vojnicima i rekao da su njihove službe na oprezu i da budno prate nastalu situaciju, javlja dailymail.co.uk

VIDEO-OVDJE

T.H.