Nedjelja, 21. travnja 2024.

Ne pitaj što Domovina može učiniti za tebe, nego što ti možeš učiniti za Domovinu

Žuti i zeleni vragovi mogu u Sabor, ali Utemeljitelji države ne!

Piše: Josip Milić

 

Skoro trideset godina je prošlo od čuvena Tuđmanova govora izrečenog 23. studenoga 1996. po povratku iz SAD-a u Zračnoj luci Pleso u kojem je upozorio na razne diletante i bezglave smušenjake koji nikada nisu ni željeli Hrvatsku. Rekao je kako neće „dopustiti onima koji se vežu i s crnim vragom protiv hrvatske slobode i hrvatske nezavisnosti, ne samo s crnim, nego i zelenim i žutim vragovima.“ To su protivnici Hrvatske samostalnosti koji se prodaju za Judine škude i dobivaju donacije iz raznih centara moći, a djeluju pod krinkom ljudskih prava i slobode medija. Tuđman je naglasio kako će osigurati slobodu medija i manjinama i svima, ali je rekao kako neće dopustiti da nam to rješavaju oni sa strane, odnosno da nam oni nameću rješenja. „Hrvatska neće biti ničija kolonija. Hrvatska je dosta bila i pod Mlečanima i pod Stambolom, i pod Bečom i pod Peštom, i pod Beogradom. Hrvatska je izvojevala svoju slobodu, svoju samostalnost, svoje pravo da sama odlučuje o svojoj sudbini“, riječi su predsjednika dr. Franje Tuđmana u njegovom možda najpoznatijem i vizionarskom govoru u kojem je upozorio na prijetnju koja će domalo doći.

Soros – kreator duboke države

 Predsjednik je tri tjedna nakon toga govora, 11. prosinca 1996. godine za britanski BBC upozorio na svjetskoga bogataša Georgea Sorosa, kao osobu koja ima cilj stvoriti „državu unutar države“, ono što bismo mi danas rekli „duboku državu“. Dr. Tuđman je u intervjuu za BBC izjavio sljedeće: „Soros i njegovi saveznici proširili su svoje krakove kroz naše cjelokupno društvo. Soros je imao dozvolu sakupiti i distribuirati humanitarnu pomoć. Međutim, mi smo im dozvolili da rade gotovo sve što su htjeli. Oni su uključili u svoju mrežu ljude svih godina i klasa pokušavajući ih osvojiti putem financijske pomoći. Njihov cilj je kontrolirati sve sfere života kreirajući državu unutar države.“ New York Times je 1997. objavio kako je Hrvatska bila prva država koja je podigla optužnice protiv članova lokalne podružnice Soroseva Otvorenoga društva jer su trojica visokih dužnosnika iz njihove podružnice optužena za utaju poreza. Zar nam se onda čuditi što na pokop pokojnom Predsjedniku nije došao nitko od velikih svjetskih državnika? A na pokop mu nisu došli i zbog sljedećih riječi: „Hrvatska je izvojevala svoju slobodu, svoju samostalnost, svoje pravo da sama odlučuje o svojoj sudbini!!!“ Pokojni Tuđman je mogao podviti rep i prihvatiti Soroseve zahtjeve. Možda bi i danas bio živ. Ali kada se već odupro srpskoj okupaciju uz nemjerljive žrtve, naravno da nije pristajao prodati slobodu i samostalnost svjetskim mešetarima. Ali zato ima tko je bio voljan to učiniti.

Vladimir Šeks, vladar u sjeni

Šeksova duboka država

 Očito kako je pokojni Predsjednik dobro prozreo nakane onih koji surađuju s vragovima, ali vjerojatno nije ni slutio da će doći vrijeme kada će ti suradnici crnoga vraga zasjesti i u saborske klupe te preuzeti vlast. Spominjući te smutljivce pokojni predsjednik je mislio na Sorosevce. Nije ni slutio da će ga izdati njegovi najbliži, tj. da će se takvih mešetara naći i u njegovom HDZ-u. Uostalom i juda je bio odmah uz Isusa. Najistaknutiji je primjer Vladimir Šeks. On je za vrijeme komunizma surađivao s crvenim vragovima, 90-ih s „crnim“, a poslije 2000-te i sa zelenim. Što je i logično. Tko je bio spreman surađivati s crvenim vragom tome nije teško prilagoditi se suradnji ni sa zelenim, ni sa žutim. Takav čovjek danas odlučuje tko će biti u Saboru RH. Njegovom odlukom za utemeljitelje HDZ-a u Saboru mjesta nema, ali za zelene i žute (a za crvene da i ne govorimo) ima.

Vječno na vlasti

 Šeks je rođen 1943., a diplomirao je na Pravnom fakultetu u Zagrebu 1966. godine. Postao je 1970. sudac Općinskog suda u Osijeku, a 1971. zamjenik Okružnoga javnog tužitelja u Osijeku. Briljantna karijera u komunističkom sustavu. Onda zbog alkohola počinju problemi koji ga prate cijeli život. Mnogi tvrde da je bio suradnik Udbe, a ima ih koji tvrde da imaju dokumente da je usporedo surađivao i s vojnom službom Kos. Uz Manolića i Mesića spremno je dočekao 1990-te i odmah se uključio u stvaranje HDZ-a i bio prvi podpredsjednik. Često ga se u to vrijeme viđalo uz Tuđmana kao jednoga od njegovih prvih suradnika. Međutim, negdje tamo 1995. našao se na ledu. Tuđman ga nije dao na odstrjel, ali mu je zabranio pristup sebi.

Mozak potkradanja Pašalića na Saboru HDZ-a

 Nakon Tuđmanove smrti spremno je dočekao i 2000-te godine kada se prestrojio Sanaderu. Bio je prema kasnijem Glavaševom kazivanju mozak krađe Pašalićevih glasova, u kojoj je sam Glavaš bio operativac. Taj Sabor je početak kraja hrvatskoga suverenizma. Šeks udružuje snage sa starim ortakom Mesićem, počinje progon Gotovine i ostalih generala, ali i općenito branitelja. Prvi na odstrjelu je bio Branimir Glavaš. Šeks izriče svoje najpoznatije i najsramnije riječi vezano za generala Gotovinu: Locirati, identificirati, transferirati. Dolaskom Karamarka Šeks za kratko gubi moć.

Plenković na čelu HDZ-a je njegov odabir i Šeks opet biva osoba broj 2 u državi i on od tada praktično upravlja državom. Sami slijepi ne vide da Hrvatska ide putem propasti, a da se HDZ sve više udaljuje od izvornoga puta. Nitko od istaknutih HDZ-ovaca nema sinove ili kćeri na istaknutim položajima u stranci ili državi, ni sam Šušak, ni Vukojević, ni Hebrang, ni Bebić. Zato je Šeksov posinak i te kako utjecajan u stranci. Šeks je čovjek koji se ravna Machiavellijevom izrekom kako cilj opravdava sredstava. Spreman je surađivati i s crnim i sa zelenim i sa žutim vragom samo kako bi ostao na vlasti. Na jednoj strani imamo Možemo (sorosevce) za koje znamo tko su i što su, a na drugoj likove poput Šeksa koji su spremni biti sve i koji nemaju nikakvu životnu konstantu.

Podsjećamo kako je Šeks kumovao:

  1. zabrani Bleiburga kroz krivo kormilarenje Blajburškim vodom!
  2. gušenju slobode govora u HDZ-u  kroz agendu takozvanog „govora mržnje kada je u HDZ izbačeno 8  slobodnomislećih  članova“!
  3. posljednji čavao u lijes Šeks zabija lukavom „političkom likvidacijom“ predsjednika udruge  Utemeljitelja  HDZ-a  Marija Kapulice. Naime, Kapulici se nudi  mjesto na listi  iza  Marka Milića, što Kapulica normalno odbija. Tako smo došli u tužnu situaciju da u budućem Saboru RH nitko neće predstavljati stotine tisuća obitelji koje su 89/90′ pod vodstvom dr. Franje Tuđmana gradili i sagradili  temelje Hrvatske Države!

Najnovije

Kongres odobrio Ukrajini milijarde dolara; Rusija: To će uništiti Ukrajinu

Foto:Screenshot HRT   Nakon što su republikanci tjednima odgađali glasanje u Zastupničkom domu američkog Kongresa, večeras je napokon prihvaćen paket pomoći Ukrajini vrijedan 60 milijardi dolara....

Biblijska poruka 21.4.2024. i tumačenje fra Tomislava Pervana: Čiji glas slijedim u životu?

Foto:Radiopostaja Mir Međugorje   Iv 10, 11-18 Reče Isus: »Ja sam pastir dobri. Pastir dobri život svoj polaže za ovce. Najamnik – koji nije pastir i nije vlasnik...

Ivan Pokupec – Moja analiza izbornih rezultata

Ivan Pokupec/Portal za kulturu komuniciranja Epoha   Napisao sam da HDZ prolazi zbog neozbiljne i kokošarske oporbe. A koliko je neozbiljna i kokošarska se vidi u...

Mislav Kolakušić odlazi, ali Hasanbegović ipak neće u Sabor

Foto:Facebook   Predsjednik stranke Pravo i pravda Mislav Kolakušić je danas izjavio da oni neće podržati pregovore svog koalicijskog partnera Domovinskog pokreta ni sa SDP-om ni...

Prof. dr. Granić: Mesić je uveo pogrešnu praksu oko sastavljanja vlade

Foto:Maxportal   Nikad tako politički agresivni nismo ušli u parlamentarne izbore, a nikada u dramatičnijem i neizvjesnim položaju kao društvo nismo se našli nakon tih izbora....