( FOTO)NAVIJAČI BBB U VUKOVARU PROSVJEDOVALI PROTIV REPRESIJE POLICIJE-PRIOPĆENJE SU DALI I BBB ZAGREB

PROSVJED BBB...

Foto-radioVukovar
Skupina od 80-ak pripadnika navijačke skupine BBB u subotu je mirno prosvjedovala u Vukovaru…
Foto-radioVukovar
Navijači iz Vukovara i okolnih mjesta u skupinama su prolazili ulicama grada, pored policijske postaje i uputili se prema Vukovarskom vodotornju i ostalim znamenitim mjestima Vukovara. Glasnogovornik PU Vukovarsko – srijemske županije Dragoslav Živković kazao je kako se prosvjed održao mirno i bez ikakvog narušavanja javnog reda i mira kao niti bilo kakvog uzvikivanja.
Skupina od 80-ak pripadnika navijačke skupine Bad Blue Boys u nedjelju je mirno prosvjedovala u Vukovaru, prošavši gradskim ulicama pored Policijske postaje Vukovar do Vodotornja.
– Prosvjed nije bio najavljen, ali su iz policije prema svima razmjerni te su događaj pravodobno evidentirali, zabilježili i pratili. Nije bilo izgreda niti narušavanja javnog reda i mira. Navijači su mirno obilazili grad, noseći pritom samo jedan transparent, ali bez uzvikivanja te narušavanja javnog reda i mira. Kretali su se u manjim skupinama dok su se jedino svi zajedno skupili prilikom kolektivnog fotografiranja – rekao je Živković.
Prema neslužbenim informacijama iz navijačkih krugova BBB prosvjeduju protiv represije policije.
Najvjerojatniji povod je nedavno određivanje jednomjesečnog pritvora za dvojicu pripadnika vukovarskih BBB.
Podsjećamo, kako je policija tada izvijestila javnost kako su oni prethodno, u policijskoj postaji, fizički nasrnuli na policiju poslije čega su protiv njih primijenjena sredstva prisile koja je načelnik PU proglasio opravdanim.
U istom se iz navijačkih krugova moglo čuti kako je policija, bez povoda, fizički nasrnula na dvojicu navijača radi čega su oni potom zatražili i liječničku pomoć, javlja radioVukovar
BBB Zagreb objavili su,
u znak protesta uz poruku upućenu načelniku PP Vukovar.
Dvoje naših prijatelja i dalje je u istražnom zatvoru u Osijeku jer su se pokušali obraniti od premlaćivanja u prostorijama PP Vukovar i, kao i obično, nikoga osim nas za to nije briga.
Ako je netko i pomislio da će nedavni slučaj s vremenom pasti u zaborav ako se o tome u režimskim medijima ne bude pisalo, mi smo tu da svoje pripadnike i prijatelje zaštitimo, a nas se ušutkati neće i ne može.
G.S.