NE PROPUSTITE GA! Prvi hrvatski film o Vukovaru na TV: “Šesti autobus” Eduarda Galića

Ovogodišnji televizijski program uoči obljetnice žrtve Vukovara i Škabrnje upotpunit će film ”Šesti autobus” Eduarda Galića, prvi hrvatski film o Domovinskom ratu čiji je scenarij nadahnut istinitim događajima vezanima uz Vukovar.

”Šesti autobus” je prošle godine u ovo vrijeme imao premijeru u kinima, a ove godine, uoči Kolone sjećanja, bit će prikazan i na malim ekranima.

Film je prošle godine samo u prvom vikendu prikazivanja pogledalo 18.141 gledatelja što je četvrto najbolje otvaranje hrvatskog filma svih vremena.

Riječ je o potresnoj drami o padu Vukovara koja svoje uporište ima u istinitoj priči o tzv. šestom autobusu kojim su zarobljeni branitelji i ranjenici odvezeni iz vukovarske bolnice, a čija sudbina nije poznata ni nakon više od 30 godina.

Film se temelji na izvorima prikupljanim više od 10 godina kao i na beogradskim transkriptima sa suđenja za zločine na Ovčari koji su integralni dio scenarija prilagođen filmu.

Film ‘Šesti autobus’ TV premijeru doživjet će ovog petka, točno godinu dana nakon što je krenuo u kino distribuciju. Film je na rasporedu 17. studenoga u 20.15 na HTV-u 1.