‘Ne stidim se što sam zarađivao na štandovima. A ti Dujiću, reci čije su se ljubavnice zapošljavale’: oglasio se bivši HDZ-ovac koji je prozvao nekadašnjeg šefa za nepotizam

- Ako ima dokaza da sam od njega tražio bilo kakvu uslugu, neka ih slobodno pred javnošću iznese...

slobodnadalmacija.hr

Na tekst koji je objavila slobodnadalmacija “Šefu županijskog HDZ-a kćer školovao Gradski parking, zaposlio je HEP” reagirao je Roko Antić, donačelnik Kistanja i bivši čelnik tamošnjeg HDZ-a, koji je nakon razlaza sa strankom u “otvorenom pismu” državnom vrhu i javnosti optužio Nediljka Dujića, županijskog stranačkog šefa, za nepotizam i klijentelizam te tako pokrenuo lavinu.

Lako je kad ti je ćaća Nediljko Dujić: šefu županijskog HDZ-a kćer školovao Gradski parking, a zaposlio HEP; Dujić šokirao odgovorom o njenoj budućnosti: Ona pakira kofere, jer ovo je država za kriminalce!

– U zadnje vrijeme u najvećoj stranci kao predvodnici ove vlade postaje praksa – piše Antić – kriminalcima i polusvijetom nazivati sve one koji razotkrivaju afere, koji ukazuju na nepotizam i klijentelizam pojedinih dužnosnika, na rastuće kvadrate zemljišta, elitnih ljetnikovaca i drugih “roštilj nekretnina” te mutnih poslova zbog kojih vidimo da su se počele davati ostavke. Umjesto suvislih objašnjenja koje su dužni dati, pravovjerni stranački vojnici spremni su se povući zbog ideala, ali u Sabo

Za one koji još ne znaju što to jest, kistanjski donačelnik citira definiciju nepotizma, naglašavajući kako su kriteriji kod takvog zapošljavanja rodbinske, zavičajne, prijateljske ili stranačke veze i pripadnost.

-SKANDALOZNO: “Nova ravnateljica NP Krka Nella Slavica nije magistra ekonomije”…

– Visoko obrazovani mladi ljudi moraju se iseliti iz Kistanja jer nam iz drugih sredina (Šibenik, Drniš, Knin, Skradin) popunjavaju ionako rijetka radna mjesta. Primjer: Antun Glasnović Žoky, umjesto zaposlenja u “Vodovodu” Šibenik, u rajonu Kistanje – danas živi u Varaždinu. Nije bio dovoljno obrazovan za očitavanje brojila na vodomjeru u Kistanju, ali je zato dovoljno obrazovan da s diplomom Veleučilišta (trgovinsko poslovanje s poduzetništvom) bude prodajni predstavnik ugledne tvrtke “Eko-monitoring” iz Varaždina za kontrolu i zaštitu okoliša i inženjering. On će svoje mjesto pod suncem morati naći izvan Kistanja i ondje zasnivati svoju obitelj – piše revoltirani Antić.

Cipelarenje

U nastavku napominje kako je i sam često govorio o lažnom predstavljanju i “demokršćanstvu na baterije”, pa ga, veli, svakako zanima da se prokažu oni koje je Dujić prozvao za zapošljavanje ljubavnica.

Osvrće se i na Dujićevu aluziju o onima koji su ga “godinama maltretirali zbog svog posla i sva im se politika svela na dobivanje što bolje lokacije za štandove i štekate”, u kojoj cilja prema njemu, te navodi:

– Moji se roditelji nisu nikada bavili politikom. Potječem iz radničko-obrtničke janjevačke obitelji i to s ponosom ističem. Kroz život smo se puno teže probijali od drugih i mnogo puta bili primorani seliti se. Ne stidim se reći da sam za život zarađivao radeći na štandovima i prodavaonicama. U Rovinju, Rijeci, Rabu, Novalji i Pagu kao sezonski radnik, a nakon otvaranja vlastitog obrta, u Biogradu, Šibeniku i Murteru. Nikada, ali doslovce nikada od gospodina koji me prozvao nisam tražio bilo kakvu uslugu za štekat ili štand, te pogodovanje bilo koje vrste ili stranačko kadroviranje, nadzorni odbor, upravno vijeće i slično – ističe Antić.

– Ako ima dokaza da sam od njega tražio bilo kakvu uslugu, neka ih slobodno pred javnošću iznese.

Velika većina mojih sumještana primorana je raditi teške sezonske poslove od jutra do sutra. Pritom se suočavaju s lokalnim šerifima diljem obale koji lihvarski podižu cijene koncesija i javnih površina samo kako bi ih primorali da propadnu. Na javnim površinama ispred prodavaonica brane im izlagati robu i to je postalo vrlo pomodno – navodi, dodajući kako su mnogi od njih tražili i njegovu pomoć, s obzirom da je politički angažiran. Ali, njegove su intervencije, tvrdi, bile u okviru zakona i upozoravale na selektivno, pa i diskriminatorno postupanje.

-‘Nella Slavica dobila je posao na temelju plagirane koncepcije iz 2011.’…

– Zar mislite da me ne bi “iscipelarili” da bilo što inkriminirajuće znaju o meni nakon što sam dao ostavku na mjesto predsjednika općinske organizacije HDZ-a Kistanje i nakon otvorenog pisma nositeljima državnih vlasti prije par mjeseci u kojemu jasno podižem glas protiv nepravde – kaže donačelnik Kistanja, poručujući da nije zapojasao politiku da bi u njoj bio do mirovine, već je, veli, za život znao zaraditi i kao sezonski radnik i kao ugostitelj i nogometni trener, piše slobodnadalmacija.

Na njegovo “otvoreno pismo” nije bilo reakcija.

Autor-Davorka Blažević –slobodnadalmacija.hr.