‘Ne trgujte tijelima pokojnih branitelja – otklonite agresorske ploče!’

Gospođe i gospodo političari, našu braću ste ubili, nas preživjele kriminalizirate, naše krvnike slavite...

Hrvatski kulturni centar u ime dragovoljaca i branitelja od političara traži u roku od mjesec dana uklanjanje svih agresorskih spomen ploča u Borovom selu.

“Događa se nešto što nismo ni u snu mogli očekivati, a to je da će se početi skidati spomen obilježja hrvatskim braniteljima koji su dali živote za stvaranje hrvatske države.

Gospođe i gospodo političari, našu braću ste ubili, nas preživjele kriminalizirate, naše krvnike slavite. Trgujete tijelima pokojnih branitelja koji su stvorili našu državu.

U Hrvatskoj je, nakon što smo pobijedili velikosrpske agresore, tisuće naše braće po oružju počinilo samoubojstvo. Na duši ih nosite vi, političari, koji ste bili i koji jeste na vlasti.

Nas dragovoljce i branitelje koje dosad nije uspio ubiti ni neprijatelj, ni vaša politika činjenja i nečinjenja, nas nakon prisilnog umirovljenja sustavno i agresivno proganjate, kriminalizirate, a zbog znakovlja i pozdrava pobjedničke Hrvatske vojske iz 91., nas i zatvarate.

Ovo je sotonski pir koji su počeli ljubitelj sotonskih djela Ivo Josipović i Zoran Milanović, a sada nadamo se ne i Andrej Plenković .

Političke trgovine može biti, ali ne preko leđa Domovinskoga rata. Svi oni koji bi se upustili u avanturu skidanja ploča hrvatskim braniteljima, moraju računati sa svim konzekvencama koje iz toga mogu proizaći”, stoji u otvorenom pismu Hrvatskog kulturnog centra kojeg potpisuje predsjednik Nikola Tarle u ime hrvatskih dragovoljaca i branitelja, veterana HV-a, ZNG-a i HOS-a.

“Nije to samo narušavanje hrvatskog državnog poretka, ponižavanje hrvatske države, njezinih državljana (bez obzira na narodnost) i nas dragovoljaca, to je pokušaj ubojstva nas koji još nismo ubijeni – gurate nas u ponor. U ovako jednoj akciji Pupovca, HNS-a i SDP-a, koji su počeli govoriti protiv nas, pokušaj je da se destabilizira hrvatska država. To je nešto što je nas ponovno maksimalno ujedinilo, tražimo rješenja kako na to reagirati. Dajemo šansu politici

Zahtjevamo da u što kraćem roku otklonite sve nadgrobne i druge spomenike koji veličaju velikosrpskog agresora, velikosrpsku agresiju, ili dio hrvatske nacije nazivaju srpskim narodom.

Nitko ne može umanjiti činjenicu da je 12 hrvatskih  redarstvenika poginulo u Borovu selu pod vodstvom Vukašina Šoškočanina, kojeg su srbi proglasili narodnim herojem i podigli mu spomenik.

Foto: facebook

Zahtjevamo da se, u roku od mjesec dana, uklone sve agresorske spomen ploče na lokaciji Borovo selo”, stoji u priopćenju kojeg je potpisao Tarle.

D.K

Comments are closed.