Subota, 13. srpnja 2024.

Ne pitaj što Domovina može učiniti za tebe, nego što ti možeš učiniti za Domovinu

Nekoliko stotina građana u Metkoviću na prosvjedu podrške liječnici Kseniji Kaleb…

Građanska inicijativa Sinovi i kćeri Neretve obzanili su svoje zahtjeve koje iznose na današnjem prosvjedu potpore liječnici Kseniji Kaleb koji je počeo u 16 sati ispred Doma zdravlja Metković. Prosvjed bi trebao trajati do 17:30.

Kako javlja naša reporterka Jelena Tešija u Metkoviću se okupilo nekoliko stotina prosvjednika, dok je potporu doktorici Kaleb potpisalo oko četiri tisuće građana.

Zahtjevi u cijelosti:

“Poštovani građani RH, došlo je dan kad trebamo stat jedni uz druge!

Koristimo ovu priliku da vam prezentirano zahtjeve GI ‘Sinovi i kćeri Neretve’

1.Ovim prosvjednim skupom dajemo bezrezervnu podršku dr. Kseniji Kaleb, svim doktorima i medicinskom osoblju koji svjesno i na odgovoran način rade svoj posao.

2.Pozivamo na odgovornost kompletni zdravstveni sustav koji nije omogućio adekvatnu med.opremu i opremljene ordinacije.

3.Pozivamo na odgovornost Hitni med.prijem Metković koji su svojim nečinjenjem i postupanjem doveli do ovakve situacije..

4.Tražimo hitan radni sastanak u gradu Metkoviću: Ministra zdravstva, Župana Du.Neretvanske,žup.pročelnika za zdravstvo,ravnatelje HMP I Doma zdravlja, gradonačelnike (Metkovića, Opuzena, Ploča).
Da hitno nađu rješenja i pozivamo ih na odgovornost da ovu situaciju,naslonjenu na zdravstveni sustav svate ozbiljno i odgovorno!!

Tema sastanka:

  1. Krajnji rok za izgradnju dnevne bolnice Metković.

2. Izjašnjavanje svih prisutnih dali je D.Neretve potrebna opća bolnica..

3. Ustrojstvo postojećih zdravstvenih ustanova da rade 24 sata,7 dana u tjednu.

4. Stupanje na snagu po HITNOM postupku pravilnika o upotrebi CRP analizatora..

5. Ustrojstvo med. helikopterske službe Metković.

6. Pronalazak med. kadra koji nedostaje u D. Neretve.

7. Konferencija za medije kako bi nam predstavili donijeta rješenja i modele te da se pojedinačno izjasne je li D. Neretve potrebna opća bolnica.

Poštovani građani doline Neretve, od vas tražimo bezrezervnu podršku kako bi učinili život sigurnim u našoj dolini. Nažalost, ujedinila nas je tragedija i nepravda prema našoj doktorici Kseniji Kaleb koja je odgovorno radila svoj posao.

Došli smo u situaciju da se bezrezervno zauzmemo za rješavanje problema u našem rodnom kraju i na taj način osiguramo sigurnost svojim obiteljima i profesionalnom kadru koji odgovorno radi svoj posao. Stoga ovim putem pozivamo stanovnike Metkovića, Opuzena, Ploča i okolice da se zauzmu za svoje obitelji i podrže svojim prisustvom zakazani prosvjed kako bi napokon dobili ustavom RH zajamčenu medicinsku sigurnost, kako naših obitelji tako i medicinsko osoblja koje odgovorno po Hipokratovoj zakletvi odgovorno radi svoj posao..

Koristimo ovu priliku da pozovemo sve doktore, medicinsko osoblje da beskompromisno stanu uz naše zahtjeve za bolje sutra.

Dragi Gabrijele, obećavamo ti da nećemo stati u traženju rješenja i odgovora zašto se ovo moralo dogoditi. Stoga ovim putem dajemo razuman rok odgovornima od 10 dana da dogovore radni sastanak u Metkoviću i ponude konkretna rješenja. Obećali smo da nećemo odustati i vraćamo se jer nismo dobili odgovore.

Ovim putem poručujemo odgovornim da skupe glave i dođu u Metković s konkretnim rješenjima te im obećavamo, ukoliko nas opet budu ignorirali i izigravali da ćemo poduzeti radikalne korake da se više nikada ne ponovi slučaj Gabrijel, Ema i mnogi.

Za našeg prvaka, obećavamo…”.

A.G.

Najnovije

Svi smo mi klečavci – samo su neki 2 u 1 kmečavci i klečavci

General Željko Glasnović na svom facebook profilu prenio je objavu Anite Plazibat koju prenosimo u cijelosti: "Svi smo mi klečavci - samo su neki 2...

Program Rodnih studija vraćen na dodatno usklađivanje

Tema osnivanja Rodnih studija na Filozofskom fakultetu - dobila je svoj nastavak. Prema tumačenju Ministarstva znanosti, obrazovanja i mladih riječ je o novom studiju...

Thompson će 8. kolovoza održati prvi samostalni koncert nakon dvije godine

Foto:Facebook   Stigla je važna vijest za sve obožavatelje Marka Perkovića Thompsona. Nakon pune dvije godine održat će samostalni koncert na stadionu Gospin dolac u Imotskom....

Uoči ljetne saborske stanke zaoštrio se sukob DP-a i ljevice

Foto:HRT/Screenshot   Uoči ljetne saborske stanke zaoštrio se sukob između DP-a i ljevice oko pitanja roda. Jesu li ugrožena prava molitelja na trgovima ili pak oni...

Split nazvao vrtić po partizanki koju su ubili Nijemci, DP-ovci šokirani

Foto:Facebook   Grad  Split odlučio je promijeniti ime vrtića na Marjanu. Dosadašnje ime Tamarin odlazi u povijest, a djeca će od jeseni pohađati Dječji vrtić Palmina,...