‘Nemojmo se začuditi kada budu opet htjeli MICATI SPOMENIK BANA JELAČIĆA s Trga!’

Volio bih da se to nije dogodilo. Nažalost, bio sam u pravu, što dokazuju najnoviji požari, koji su se mogli predvidjeti. Zato ću ponoviti – bez obzira hoće li me opet proglasiti ludim – da je svijet neprestano u asimetričnom ratu. Jedan od oblika tog rata je nekontrolirana migracija, a drugi – izazivanje požara…

Domazetu sada priznaju da je bio u pravu u vezi s požarima

Admiral Domazet još je sredinom srpnja, u vrijeme zastrašujućih buktinja kod Splita, izjavio da Hrvatska mora vrisnuti do neba – dok još može vrisnuti – jer su požari podmetnuti te da je riječ o asimetričnom ratu protiv Hrvatske, nakon čega su ga, kako kaže, proglasili ”luđakom, narkomanom, KOS-ovcem, jugooficirom” koji je zakasnio u Domovinski rat i drugim pogrdnim imenima.

No, budući da požari od tada izbijaju na sve strane, čini se sinkronizirano – uvijek na istom području te postoje i dokazi da su mnogi podmetnuti, sve je manje onih koji i dalje tvrde da poznati strateg govori besmislice.

Baš naprotiv, Domazetu sada i oni koji su prije mjesec dana sumnjičavo vrtjeli glavom, priznaju da je pogodio u sridu te da je prvi, prema svemu sudeći, rekao pravu istinu o nezapamćenoj bujici vatre na hrvatskom jugu i to na portalu Dnevno.

”Volio bih da se to nije dogodilo. Nažalost, bio sam u pravu, što dokazuju najnoviji požari, koji su se mogli predvidjeti. Zato ću ponoviti – bez obzira hoće li me opet proglasiti ludim – da je svijet neprestano u asimetričnom ratu. Jedan od oblika tog rata je nekontrolirana migracija, a drugi – izazivanje požara… Zbog tih tvrdnji žestoko su me napadali, proglasili bolesnikom, luđakom koji je pobjegao iz bolnice… a najdalje je otišao Novi list, koji je tražio da mi se zabrani javno djelovanje. Ja, tobože, ne znam što govorim, pričam gluposti, a nitko da spomene da sam godinama predavao geostrategiju i geopolitiku, da sam sudjelovao u planiranju svih vojnih operacija Hrvatske vojske, a posebno u planiranju Oluje. Nije slučajno da američki vojni stručnjaci govore hvalospjeve Oluji, kao što nije slučajno da me je predsjednik Tuđman postavio na mjesto načelnika obavještajne službe, premda za takvu funkciju nisam školovan. No, ti napadi bili su i očekivani. Jer kada netko krene razotkrivati njihove poteze i namjere, proglase ga teoretičarom urote. ‘Teoriju urote’ smislili su u mračnim jazbinama kojekakvih loža i orijenta. Urota postoji, no ‘ONI’ su sve koji razotkrivaju urote proglasili teoretičarima zavjere”, ističe Domazet, objašnjavajući da pod ‘NJIMA’ podrazumijeva osobe iz mračnih loža i orijenta.

”Požari su dio asimetričnog ratovanja protiv Hrvatske, a taj rat je objavljen na naslovnici tjednika Novosti riječima: ‘Lijepa naša lijepo gori’. Nisu oni mislili na događaje iz ’95. godine, odnosno, na požare nakon Oluje. Mislili su baš na ove buktinje, kojih ima toliko da ih nitko ne stigne ni izbrojati. Meni, pak, ne mogu oprostiti što sam pobjegao iz ratne škole u Beogradu KOS-ovcima ispred nosa i što sam sudjelovao u planiranju pobjedničkih vojnih operacija Hrvatske vojske”, dodaje Domazet.

Kaže potom da on, govoreći o asimetričnom ratu, ne govori o Srbima, već o povampirenim Jugoslavenima koji su na obljetnicu Oluje i na Veliku Gospu krenuli udarati na same temelje Hrvatske, odnosno na kršćanski i katolički identitet.

”Analizirajte malo. Prvo je gorio Split pa Šibenik, potom Tulove grede, mjesto poznato iz akcije Maslenica, a kada je Hrvatska obznanila da će nabaviti borbene zrakoplove, zapaljen je Zemunik pa je zračna luka jedva obranjena. Sve to se moglo predvidjeti. Da me aktualna vlast pitala, rekao bih im da će nakon objave vijesti da RH kupuje borbene zrakoplove – gorjeti Zemunik. No, nisu krivi ‘ONI’, već naša Vlada koja je totalno nesposobna! Imamo samo tri sposobna ministra. To su Krstičević, Tolušić i Medved, a sada njih trojicu najviše napadaju. Danas ne smiješ biti Hrvat, katolik i kršćanin. Odmah si izložen žestokim napadima”, podvlači Domazet.

Tumači potom da su i posljednji događaji u SAD-u na sličnom tragu. Misli pri tom na rušenje spomenika generalu Lee-u u američkom Charlottesvilleu, odnosno, na rušenje najvećih simbola američkog identiteta.

”Kada im nije uspjelo u Ukrajini, u Siriji pa na sjeveru Baltika, kada im nije uspjelo u Venezueli, kada im nije uspio državni udar u Turskoj, kada im nije uspjelo u Sjevernoj Koreji, jer je Kim Jong-un njihov igrač, onda su započeli s rušenjem u vlastitom dvorištu. Ku-Klux-Klan je njihov proizvod. Izvršitelji su u pravilu militantni liberali. Ista jednadžba sada se priprema prenijeti u Europu. Nemojmo se začuditi kada budu ponovno htjeli micati spomenik banu Josipu Jelačiću i druge nacionalne simbole diljem svih država Europe. Poljska i Hrvatska mogle bi biti prve zemlje u kojima će se izazivati sličan kaos kao sada u SAD-u. Prva će biti Kurikularna reforma. Zato je i dovedena Blaženka Divjak. To je nova svojevrsna ‘Oktobarska revolucija’. Kao i prije stotinu godina, želi se rušiti kršćanski identitet’, upozorava strateg i geopolitički analitičar Davor Domazet Lošo.

Na pitanje što bi hrvatske obavještajne službe trebale učiniti da se suprotstave asimetričnom ratu, odgovara da su hrvatske službe uništene 2000. godine.

”Ono što je ostalo su srpske i engleske službe. Mediji šire histeriju, a znamo čiji su mediji u Hrvatskoj. Njihovi. I izazivanje histerija dio je asimetričnog rata. Nikada, niti jednom riječju nisam u analizama spomenuo Srbe. Činjenica je da je čak 20.000 pravoslavaca od kojih su najveća većina Srbi u Hrvatskoj, bilo u Domovinskom ratu i branilo domovinu Hrvatsku. Govorim o Jugoslavenima, jer jugoslavenstvo je zločinačka ideologija prema svim narodima, uključujući i hrvatski i srpski narod. No posebno je usmjerena na Hrvate, jer se ta ideologija ne može pomiriti sa slobodnom i demokratskom Hrvatskom”, podvlači autor više knjiga iz područja geostrategije i geopolitike.

Primjećuje na kraju da danas postoje brojne sličnosti s predratnim vremenom u Hrvatskoj.

”Oni stvaraju histeriju po istom obrascu kao i kasnih osamdesetih. Opet govore da su Srbi ugroženi, a one koji razotkrivaju njihove namjera proglašavaju bolesnicima. Mene napadaju ‘vučji čopori’, kakve sam opisao u svojoj knjizi ‘Strategija vučjeg čopora”’, zaključuje Davor Domazet Lošo.

Nastavlja riječima da postoji rješenje za opisani asimetrični rat. To je, kaže, vraćanje kršćanskom, odnosno katoličkom i pravoslavnom identitetu. ”Krist je sama ljubav i zato se trebamo vratiti Kristu ili Hristu, odnosno vlastitom identitetu”, zaključuje admiral Davor Domazet Lošo u razgovoru za Dnevno.

D.K