NEPOBITAN DOKAZ: VUKOVAR SU SRPSKI AGRESORI BOMBARDIRALI NAPALMOM! (VIDEO)

Ovo je nepobitan dokaz da se i te kako radilo o nekontroliranom i divljačkom ritualu velikosrpskog agresora, budući su napalm bombe kroz povijest korištene svega nekoliko puta...

VUKOVAR JE BOMBARDIRAN NAPALM BOMBAMA

O tzv. nepostojećem prekomjernom granatiranju Knina, hrvatska javnost je prečesto slušala i čitala te bivala zasuta iz svih jugo-ubaških poslušničkih medija samo da bi se stvorila slika o nečem što se nije dogodilo, što je na kraju i sudski utvrđeno. Međutim o bombardiranju Vukovara užasnim napalmom, u Hrvatskoj se nažalost gotovo ništa ne zna. Pronašli smo dokument vremena koji govori u prilog ovoj tragičnoj i nevjerojatno monstruoznoj činjenici.
Napalm je najubojitije oružje koje je ikada postojalo, neslavno se proslavilo u Drugom svjetskom ratu, potom brutalnim bombardiranjima Vijetnama, ali i hrvatskog Vukovara, te u u Bosni i Hercegovini.

Napalm, što je kratica od natrijev palmimat, lako je zapaljiva smjesa benzina i aluminijskih soli, a dodaci ga mogu učiniti samozapaljivim u zraku ili gorivim na snijegu i vodi. Ova bomba namijenjena je za potpuno uništenje svega unutar površine od najmanje dva kvadratna kilometra, a rezultat svega je potpuno sprženo tlo i sve što je na na njemu (ljudi, objekti, stabla, stoka…)
U ratnom dnevniku posrbljene JNA, operativne grupe „JUG“, kako piše u dokumentu, upisano je da je zrakoplovstvo JNA (srpska avijacija) 2. studenog 1991. godine, aktivno djelovalo po Vukovaru u tri navrata: po Mitnici su u vremenu od 8 do 8:15 sati i u 11 sati bacili po dvije bombe, a treći put, kako se navodi u dokumentu, u 14:30 sati po ulici ironičnog naziva – Ulici JNA, s „tri aviona sa napalm i fugasivnim aviobombama“. Dokument potpisuje major Trifunović.

Ovo je nepobitan dokaz da se i te kako radilo o nekontroliranom i divljačkom ritualu velikosrpskog agresora, budući su napalm bombe kroz povijest korištene svega nekoliko puta.

Napalm je najrazornije i najubojitije oružje koje je ikada postojalo, neslavno se proslavilo u Drugom svjetskom ratu, potom brutalnim bombardiranjima Vijetnama, ali i hrvatskog Vukovara, te u u Bosni i Hercegovini. Druga vrst bombi kojom je Vukovar na današnji dan bjesomučno ranjavan, a spominju se u dokumentu, su tzv. fugasivne, izuzetno razorne zrakoplovne bombe kod kojih masa eksploziva nerijetko prelazi polovicu ukupne mase bombe, a mogu biti toliko snažne da stvaraju potres na području iznad kojeg se bace, kao i jake udarne valove u zraku.
Početak je ovo sloma tromjesečne obrane Vukovara, do kojeg je došlo 16 dana kasnije.

Polaganjem vijenaca i paljenjem svijeća obilježena je 26. obljetnica od kada su pripadnici bivše JNA i srpskih paravojnih postrojbi slomili obranu vukovarskog prigradskog naselja Lužac, u kojemu je tijekom agresije na Vukovar ubijeno 59 branitelja i civila.

Okupacija Lušca 2. studenoga 1991. smatra se i početkom sloma tromjesečne obrane Vukovara, do koje je došlo 16 danas poslije. Padom tog vukovarskog naselja srpski agresor izbio je na Priljevo i obalu Dunava, razlomio do tada jedinstvenu i uspješnu obranu grada te presjekao komunikaciju između branitelja Borova naselja od onih iz samog Vukovara, posebno Sajmišta i Mitnice.

I ova obljetnica je tužna, ali i u isto vrijeme i ponosna. Nas nekolicina preživjelih može svjedočiti o zlodjelima koja su ovdje počinjena, jer činjenica je da je najveći broj mještana ubijen nakon sloma obrane. Samo kod školskog zida ubijeno je 20 do 25 osoba, rekao je Mato Džigumović, koji je u vrijeme obrane bio zapovjednik policije u tom naselju.

Dogradonačelnik Vukovara Marijan Pavliček upozorio je kako do danas nitko nije odgovarao za ratne zločine u Lušcu. Bojim se da na ovome svijetu neće baš biti pravde za Vukovarce.

G.S.