“Nestručna, nekompetentna i neempatična”: Evo kako su pacijenti ocijenili dr. Ivanu Kekin kao liječnicu

Prije nego što je prešla u profesionalne političare, Ivana Kekin se, pored građanskog aktivizma, bavila i liječenjem psihijatrijskih pacijenata na KB Rebro. Iako je u medijima često referirana kao “ugledna liječnica” – što je uobičajeni “weasel wording” kad se govori o bilo kojem lijevo politički orijentiranom stručnjaku, za one druge se uvijek u medijima koristi izraz “kontroverzan” – čini se da njen ugled, bar među pacijentima, nije bio naročit. Na stranici “Najdoktor“, na kojoj pacijenti mogu ocijeniti bilo kojeg liječnika kod kojeg su liječeni, ima izrazito nisku prosječnu ocjenu od samo – 2,2. Ocjena bi bila i niža, da nije kategorije “Osoblje” za koju je relativno dobro ocijenjena – njena asistentica, odnosno sestra. Za “Ljubaznost” ima čistu jedinicu.

No, ovako su je opisale njene pacijentice:

KORISNIK: KIKI, 26.8.2021

“Liječila se kod doktorice par godina, bila i u dnevnoj bolnici…na terapiji mi i nije dala pretjerano korisne savjete, uglavnom je šutila i kao ono bit će sve ok. Iako mi je dala broj mob za termin i ako mi nešto hitno treba jako sam se razočarala nedavno. Poslala sam joj poruku da se naručim na terapiju jer mi je bilo potrebno no ona iako je vidjela moju poruku nije mi čak ni napisala jednu priprostu rečenicu da odlazi iz bolnice u politiku i da se javim sestri. Mada po meni (vjerovatno previše očekujem) mi je trebala bar poželjeti sreću u daljnjem liječenju ili bar preporučiti nekog svog kolegu. Očito sam se prevarila u njezinu empatiju…. jer rekla je ona na terapiji da svatko gleda samo sebe i baš ga briga za tuđe osjećaje…u tom trenutku nisam znala da je mislila i ne sebe.. Baš me jako razočarao taj postupak…mislim da 1 rečenicu napisati traje 1 min..a nekome to puno znači…i za psihu a nju i liječi… Ovim putem ako ikada ovo pročita…ja njoj želim sve najbolje u životu i da napreduje u svojoj političkoj karijeri! Razočarenje nažalost ostaje….”

28.5.2021. KORISNIK: KORISNIK43931

“Sudjelovala sam u grupnoj psihoterapiji na Rebru kod dr. Kekin i iako je program dobro osmišljen i organiziran, ne bih se opet vratila. Smatram da doktorica nema ljubavi prema svom poslu, niti dovoljno empatije i poštovanja prema pacijentima. Nazivala je ljude “psihički bolesnima” i “prepunim iracionalnih strahova”, što su po mom mišljenu etikete. Na većinu stvari koje sam iznjela na terapiji dobila sam odgovor “To je bolno.”, a za probleme vezane uz mobbing odgovor je bio da pričam o sebi, ne o poslu. Nisam dobila nikakve konkretne smjernice kako da se postavim u situaciji u kojoj sam izložena psihičkom nasilju, što sam dobila kod drugog psihijatra i psihologa. Bilo je ljudi koji su bili zadovoljni doktoricom, moje iskustvo je nažalost bilo drugačije.”

10.5.2022. KORISNIK: KORISNIK38911

“Dr. Ivana Kekin nestručna, nekompetentna i neempatična osoba, ukratko toliko o mom iskustvu s ovom osobom, svakako da nikome ne bih preporučila bilo kakav liječnik-pacijent odnos kod dotične.”

Iako to nisu naročito dobre ocjene, rekli bismo da je Kekin ipak možda trebala ostati – liječnica. U politici bi do kraja mandata od “korisnika usluga” lako mogla biti ocijenjena – još lošije.

Ivana Kekin rođena je 24. siječnja 1984. u Zagrebu. Završila je Medicinski fakultet Sveučilišta u Zagrebu i stekla zvanja: doktorica medicine, psihijatrica, specijalistica psihijatrije, subspecijalistica psihoterapije; navodi da ima i doktorat u području biomedicine i zdravstva u polju kliničkih medicinskih znanosti, grana psihijatrija.