NEVIĐENA DRAMA I POBJEDA DANSKE! ŠPANJOLCI U SUZAMA, HANSEN I DRUŠTVO SLAVE PLASMAN U VELIKO FINALE

ČEKA NAS SKANDINAVSKO FINALE...Danci su u fantastičnom trileru nadigrali Španjolce i plasirali se u završnicu u Kairu...

ŠPANJOLSKA – DANSKA 33:35 (16:18)…

KAIRO Cairo stadion. Bez gledatelja. Suci: Horaček i Novotni (Češka)…

ŠPANJOLSKA: Perez de Vargas (6), Corrales (2); Maqueda 5, Fernandez, Raul, A. Dušebajev 4, Sarmiento, Ferran Sole 3 (1), Figueras 6, Canellas, Morros, Abello 3 (1), Arino 2, Guardiola, Marchan 3, D. Dušebajev 7. Izbornik Jordi Ribera

DANSKA: N. Landin (7), Möller (3); M. Landin 2, Jakobsen 1, Zachariasen, Saugtrup 7, Svan Hansen 3, Möllgaard, Mensah, M. Hansen 12 (2), Olsen 4, Andersson 1, Oris, Hol, Gidsel 4, Hald Jensen 1. Izbornik Nikolaj Jacobsen

SEDMERCI: Španjolska 2 (2), Danska 2 (2)

ISKLJUČENJA: Španjolska 6 minuta (Figueras 27, Guardiola 38, Raul 50), Danska 6 minuta (Mollgaard 23, 32, 40 ck)

IGRAČ UTAKMICE: Mikkel Hansen


U finalu 27. SP rukometaša u nedjelju će u 17.30 igrati Švedska – Danska, a prije njih za broncu od 14.30 Francuska – Španjolska. To je rasplet polufinala u Kairu u kojem će Šveđani nakon 22 godine braniti naslov, posljednje svjetsko zlato koje su osvojili. A Danci će brani naslov osvojen prije dvije godine u Herningu.

Šveđani igraju briljantan rukomet i apsolutna su senzacija SP-a. U finalu su nakon 10 godina, a prije 22 baš ovdje u Egiptu osvojili su svoj posljednji naslov svjetskih prvaka. Koliko god čudno zvučalo Francuska nije imala pravu šansu, donosi sportske.

Francuzima je polufinale SP rutina, a Šveđanima u ovoj generaciji ipak novost, no po igri se to nije dalo primijetiti. Velikih problema Francuska je sa ekstremno brzim Šveđanima imala od samog starta utakmice u koju je ušla bez dva vrlo važna igrača ozlijeđenih Luke Karabatića N’Guesana.

Švedska se nametnula svojim dobro znanim stilom. Odlična obrana sa Palickom na golu i paklena kontra u koju je poput metka izletavao Hampus Wanne. Vodili su Šveđani od samog starta utakmice. Francuzima koji su inače brzi teško je to bilo pratiti, pa je Gille s klupe podigao sve već u prvom dijelu. Šveđani su igrali kratke, ali vrlo dobro organizirane napade, koristili svaku priliku i razbili Gerarda, pa je ubrzo na vrata Gille morao poslati Gentyja. Dosta su se mučili Francuzi, nije bilo one njihove obrane koja vraća iz mrtvih. Umjesto Karabatića Gille je pokušao s Dipandom, ali nije puno pomoglo. 16 golova u prvom dijelu je zabila Švedska sa 7 izgubljenih lopti! Francuska to nije mogla umiriti na svoj ritam. Francuska je bez Karabatića u obrani i N’Guessana u napadu imala veliki kadrovski problem koji se osjetio. Gille je krpao kako je mogao, ali protiv takve Švedske to je bila nemoguća misija. Na kraju su im i cepelin poklonili!

Danska je Španjolce dovela u svoj ritam i zabila 18 golova u prvom dijelu. Mikkel Hansen je radio dosta nereda organiziranim Španjolcima koji su morali odlučiti odlični Alex Dušebajev u napadu, ali tanji u plitkoj obrani i snažni Maqueda prema Hansenu, uz solidan napad. Odlučili su drugo i obranom se ipak vratili u utakmicu nakon neugodnih -5.

Uporni Španjolci sjajnom su taktikom Ribere izbacili Mollgaarda sa tri isključenja, zatvorili Mikkela Hansena koliko se to moglo i rušili prednost Danske. Na kraju su imali priliku za egal, ali je Marchan pogodio vratnicu i Danska je slavila, pa će u nedjelju braniti naslov.

D.J.