NEVJEROJATAN GAF N1 Hrvatska: Vukovar je 1991. OSLOBOĐEN?!

N1 TV je objavila razgovor s medicinskom sestrom iz ratne vukovarske bolnice Smiljom Petričević, koja je bila je gošća Novog dana u kojem se prisjetila teške 1991. godine i pada Vukovara. No nije sporno ono što je ona rekla, već – oprema teksta!

Naime, i u podnaslovu i na naslovnici portala pojavila se teza da je 1991. Vukovar – oslobođen! “Medicinska sestra Smilja Petričević bila je gošća Novog dana u kojem se prisjetila teške 1991. godine i OSLOBOĐENJA Vukovara”, piše u podnaslovu teksta:

Slično je bilo i s naslovnicom portala:

“Sjećanja su još uvijek živa. Emocije se ovih dana vraćaju. Proživljavamo jedan dio 1991. godine, ali život ide. Nitko od nas nije vjerovao da će ovako završiti. U bolnicu sam došla krajem kolovoza, samo sam jednom išla doma, cijelo sam vrijeme bila ondje, do 20. studenog kad nas je Veselin Šljivančanin skupio u gipsaonu. Rekao je da nam neće ništa nedostajati, da je Vukovar konačno “oslobođen” i da možemo ići kud želimo. Ako se odlučimo za Hrvatsku da nam neće nedostajati dlaka s glave, ali za glavu nije garantirao”, rekla je medicinska sestra Smilja Petričević.

“Dok smo bili ondje, on je naše ranjenike autobusima odvodio na Ovčaru. Ova tri mjeseca što sam bila u Vukovaru, predstavila su veliki emotivni naboj. Ja sam vozila peglicu u to doba, natankanu do kraja. Govorila sam svima im da ću ih sve odvesti doma, ali drugi i život su odlučili drugačije”, kazala je pa je dodala: “Pomagali smo svima, i dvojica vojnika koji su nas napadali su dobili svu potrebnu medicinsku njegu i skrb. Nije se gledalo je li netko Hrvat, Srbin, Mađar, Čeh, Poljak. Nije se gledalo na to”, rekla je Smilja u razgovoru.

Radi li se o slučajnoj grešci ili nečijoj namjeri? U svakom slučaju skandalozna je da bilo kome tko radi u medijima na bilo koji način pada na pamet da je Vukovar 1991. bio – “oslobođen”.