Nevjerovatno!DOKUMENT UŽASA: Vijećnik SDSS-a uTopuskom bio je prostrijeljen 1992. prilikom izviđanja za Srbe

DOKUMENT UŽASA... Ćelap je, navodi dokument, prilikom izviđanja zadobio prostrijel stopala, a ranjen je iz puške. Sve se odigralo 06. travnja 1992. godine...

Screenshot/Ilustracija

Priča o Dragutinu Ćelapu, vijećniku SDSS-a u Topuskom, čovjeku nagrađenom za hladnokrvno ubijanje trojice hrvatskih branitelja, te sudjelovanje u ubojstvu 30 pripadnika MUP-a i Zbora narodne garde prilikom napada na Topusko, poput bombe je pukla u javnosti, i to ekskluzivnom objavom na portalu Dnevno.

Činjenica da je ovaj bivši diverzant i pripadnik srpske vojske nakon ubijanja Hrvata za koje je dobio pisanu nagradu, nastavio živjeti na istoj adresi na koju mu je 1991. Komanda 3. partizanskog bataljona uručila pohvalnicu za ubojstva, u cijeloj ovoj priči ipak nije najnevjerojatnija.

Dokument objavljen u knjizi “Krajina kroz dokumente” autora Ivice Pandže – Orkana, pokazuje kako je Dragutin Ćelap, koji je svojedobno bio i kandidat za Sabor, bio ranjen prilikom izviđanja.

Ćelap je, navodi dokument, prilikom izviđanja zadobio prostrijel stopala, a ranjen je iz puške. Sve se odigralo 06. travnja 1992. godine.

Protiv Dragutina Ćelapa, vijećnika SDSS-a u Topuskom, koji je za vrijeme Domovinskog rata bio u neprijateljskim redovima, udruge hrvatskih branitelja podnijele su kaznenu prijavu za ratni zločin, donosi dnevno.hr. 

S.V.