NEZAPAMĆENA SCENA NA NOĆNOM SLALOMU U SCHLADMINGU Oskudno odjevena djevojka odala počast Bryantu u najgorem mogućem trenutku i izazvala kaos

Vinatzeru je to poremetilo fokus, ali i vrijeme budući da je laser očitao njen prolazak kroz cilj koji se dogodio prije Talijanovog...

Za vrijeme vožnje talijanskog skijaša Alexa Vinatzera dogodio se jedan rijetko viđeni incident…

Taman kad je prolazio kroz cilj druge vožnje noćnog slaloma u Schladmingu, u cilju se ukazala jedna oskudno odjevena djevojka s transparentom na kojem je pisalo “RIP Kobe Bryant.”

Vinatzeru je to poremetilo fokus, ali i vrijeme budući da je laser očitao njen prolazak kroz cilj koji se dogodio prije Talijanovog. Vrijeme mu je kasnije ispravljeno, a mi se samo pitamo je li gospodični ovako odjevenoj bilo hladno…

Nakon skijaškog spektakla na stazi Planai, s koje je izravni prijenos bio emitiran na Drugom programu Hrvatske televizije (HRT – HTV 2) svi su pričali o djevojci koja je odala počast nedavno preminuloj košarkaškoj legendi pa je pobjeda Henrika Kristoffersena ostala u sjeni.

SCHLADMING, AUSTRIA - JANUARY 28 : during the Audi FIS Alpine Ski World Cup Men's Slalom on January 28, 2020 in Schladming Austria. (Photo by Hans Bezard/Agence Zoom/Getty Images)

Hans Bezard/Agence Zoom/Getty Images

Najbolje plasirani hrvatski predstavnik Filip Zubčić bio je jedini naš skijaš koji je ušao u drugu vožnju, završio je na 21. mjestu.

Uz Zubčića u Schladmingu su nastupila još četvorica hrvatskih skijaša, ali niti jedan nije izborio drugu. Najbliži je bio Istok Rodeš koji je u prvoj vožnji bio 31., 29 stotinki iza Noela, posljednjeg koji se plasirao u finale. Elias Kolega je sa 3.17 sekundi zaostatka završio kao 35., Matej Vidović sa 4.86 sekundi iza vodećeg je bio 50., dok Samuel Kolega nije završio utrku.

U redoslijedu slalomaša vodi Kristoffersen sa 552 boda, drugi Yule ima 495, a treći Noel 450. Zubčić je 29. sa 63 boda, Rodeš 37. sa 36, Elias Kolega 41. sa 28, a Matej Vidović 51. sa 11.

Kristoffersen je vodeći i u ukupnom redoslijedu Svjetskog kupa sa 841 bodom, drugi Pinturault ima 722, a treći je Norvežanin Aleksander Aamodt Kilde sa 700. Najbolji Hrvat je Zubčić na 23. poziciji sa 207 bodova.

D.J.