NISU JE ČULI: Na današnji dan prije 26 godina ova pjesma puštena je Europi i svijetu…(VIDEO)

Na hrvatsku je uslijedila katastrofična srbočetničko fašistička agresija kojoj je za cilj bio uništiti sve što je hrvatsko a sve su to europa i cijeli svijet koji su i te kako mogli pomoći hrvatskoj hladnokrvno promatrali...

Europo! Ti možeš zaustaviti rat!
Europo! Ti možeš zaustaviti rat!

Na današnji dan prije 26 godina ova pjesma hrvatskog vapaja europi i svijetu puštena je ne bi li se europa i svijet uključili te pomogli hrvatskoj na koju je srbija izvršila brutalnu agresiju. Međutim svi su se oglušili na dirljive tekstove i pjesmu Koju je otpjevao Tomislav Ivčić.

Fašistička jna i srbočetnici zajedno na goloruki hrvatski narod

Na hrvatsku je uslijedila katastrofična srbočetničko fašistička agresija kojoj je za cilj bio uništiti sve što je hrvatsko a sve su to europa i cijeli svijet koji su i te kako mogli pomoći hrvatskoj hladnokrvno promatrali. Naime uz tada već dobro poznate hrvatomrsce koji nikada nisu mogli podnijeti da Hrvatska postane neovisna i samostalna država još su napadnutom hrvatskom narodu udarili embargo na oružje te tim sramotnim činom ostavili goloruki hrvatski narod na milost i nemilost jednoj od nekoliko tada najjačih vojnih sila tzv. JNA.

Uslijedila su užasavajuća razaranja Hrvatske i nemile pogibelji golorukog hrvatskog naroda.

Eupropa i svijet predugo su sve to šutke promatrali i Hrvatski se narod počeo organizirati.

No hrvatskom čovjeku inače poznatom kao pametnom i najboljem ratniku na svijetu nije mnogo trebalo da se organizira i počme odgovarati nadmoćnom srpskom neprijatelju za kojeg se poslije ispostavilo da osim golemog ratnog naoružanja ne posjeduje ništa drugo do kukavičluk i ratno neznanje.

Vlo brzo, unatoč tom što se obrambeni Domovinski rat otegnuo punih pet godina, hrvatska je vojska do nogu potukla srbočetničkog agresora i veličanstvenom VRA OLUJA na kraju zadala završni udarac srbočetničkoj vojnoj sili i velikosrpskoj fašističkoj politici. Imamo Hrvatsku!

Poslušajte pjesmu na koju su mnogi zaborvili

Tomislav Ivčić (Zadar, 6. siječnja 1953. — Zagreb, 4. ožujka 1993.), hrvatski pjevač, skladatelj i političar.

Tijekom Domovinskog rata u Hrvatskoj, Ivčić je skladao i otpjevao pjesmu na engleskom jeziku “Stop the War in Croatia”. 1990. godine postaje članom Hrvatske demokratske zajednice, za koju se u veljači 1993. i kandidira za zastupničko mjesto u Hrvatskom saboru koje na izborima i osvaja. Nekoliko tjedana prije stupanja na navedenu dužnost i kratko nakon intervjua u tjedniku “Globus”, pogiba u prometnoj nesreći u Zagrebu u kojoj je poginulo još troje ljudi. Pokopan je na zagrebačkom groblju Mirogoj.

P.U.