NISU ZABORAVLJENI!! Bad Blue Boysi u Iloku izradili mural hrvatskim braniteljima na mjestu gdje je uništen 1. agresorski srpski tenk u obrani Hrvatske…

ILOK-Mjesto u kojemu je uništen 1. agresorski srpski tenk u obrambenom domovinskom ratu...

ILOK-Mjesto u kojemu je uništen 1. srpski agresorski tenk u obrambenom domovinskom ratu…
Naši vjerni domoljubi BAD BLUE BOYSI su u čast poginulim hrvatskim braniteljima u Iloku, Predragu Jurčecu, Zoltanu Hadravi i Goranu Štipku izradili veliki mural i osvijetlili zidine gradske tvrđe velikom bakljadom u njihovu čast te da se nikad ne zaboravi njihova žrtva za jedinu nam  Domovinu Hrvatsku!

Predrag Jurčec – Pedo iz Donje Dubrave, preminuo je 10. srpnja 1991. kao 20. godišnjak u vukovarskoj bolnici nakon što je dan ranije u Principovcu kraj Iloka tijekom naleta srpskog neprijateljskog aviona bio teško ranjen.

Kao pripadnik 1. gardijske brigade ‘Tigrovi’, Jurčec je branio Hrvatsku na prvim linijama i time sudjelovao u obrani prvotnih naleta srpskog agresora na našu zemlju. Bio je prvi Međimurec koji je položio svoj mladi život na Oltar domovine.

Da sjećanje na njega i njegove suborce ne blijedi, pokazali su i Bad Blue Boysi iz Iloka gdje je, inače, uništen prvi neprijateljski tenk u Domovinskom ratu.Tamošnji navijači Dinama, Bad Blue Boysi, u čast poginulim hrvatskim braniteljima u Iloku, Predragu Jurčecu, Zoltanu Hadravi i Goranu Štipku izradili su mural i osvijetlili zidine gradske tvrđe bakljadom u njihovu čast i sa željom da se nikad ne zaboravi njihova žrtva.

Neka im je vječna slava i hvala!

– Iza sebe ostavit ću trag od krvi, a i suza, da se jednom kući mogu vratiti, O ceste sve kud me vodite, u rodni grad sad me vratite – piše na muralu.

Ovo je još jedan u nizu dokazanosti naših mladih naraštaja koji ne zaboravljaju heroje iz obrambenog Domovinskog rata koji su branili i obranili svoju Hrvatsku od brutalne srpske agresije na našu jedinu Domovinu Hrvatsku, a sam Ilok je bio prvi na udaru srpske kamarile željne hrvatskog teritorija na kojemu su u VRA Oluja 1995. godine vojno poraženi od hrvatskih obrambenih snaga i stjerani u srpski pašaluk.

M.M./Braniteljski portal