Utorak, 18. lipnja 2024.

Ne pitaj što Domovina može učiniti za tebe, nego što ti možeš učiniti za Domovinu

“Nitko se više ne usudi glasno zablejati”…U Lici, oči u oči sa ogromnim polarnim medom…

Bombardiranja naroda raznim poluinformacijama, priopćenjima koja služe za sofisticirane manipulacije masa, mediji koji se iskorišravaju isključivo za stvaraje kolektivnog mišljenja jednog naroda ili određenih struktura društva, manipulativne vijesti ili koje kakvi tekstovi, sve to utječe na ljudski um, koji je na kraju do te mjere izmanipuliran da više niti nema svoje mišljenje, već nesvjesno upada u zamke medijskih i političkih prevara koje su mu kreirale razmišljanje,a da on toga nije niti svjestan. Da, sad će svi zablejati kako to nije tako!? Ali je. Nažalost je tako u ovoj Lijepoj našoj, opljačkanoj i najljepšoj zemlji na svijetu. Bogom datoj!

U Orwellovoj Životinjskoj farmi na nekoliko mjesta opisano je kako svinje -(upravljači) -odvode na stranu ovce, kako bi ih naučili blejati ono što u tom trenutku upravljačima ide na ruku.

To i te kako vidimo ovih mjeseci, tjedana, dana. Prošlost? Budućnost? A nigdje sadašnjosti!

Nitko se više ne usudi glasno zablejati, niti u ime tamo nekih “glavnih braniteljskih udruga” i mnogih drugih, koje su u redu čekanja za polizati ono malo gazdinske soli da bi zadovoljile svoj želudac, kao i Orwelove poslušne ovčice!?. Jer kaže ona narodska; šutnja je zlato. Da, ali samo u pojedinim slučajevima. A ne nikako kada su nacionalni interesi tvoje zemlje u pitanju i kad postoje mnogi vampiri koji te brzo žele prevesti žednog preko čiste i bistre vode, kakve je u hrvatskoj na pretek. Barem još uvijek!? Do kada?

Što zaslužujemo mi/vi koji nijemo promatramo svu nanešenu nam tešku nepravdu, dok u isto vrijeme u ime morala iz sve snage virtualno cipelarimo, tamo nekakvog političara, koji će već sutra biti prošlost. Jesmo li mi ljudi ili dresirane Orwellove ovce, koje bleje onako kako iz svojih interesa nalažu medijski centri ne/moći ogrezli u laži, grabeži i licemjerju? Jesmo li ili nismo? “Jesmo”…nismo”…jesmo…

Hrvatsko “pravosuđe” sebi dozvoljava da se imena i prezimena srpskih agresorskih koljača na kapaljku puste u javnost i to bez imena i prezimena, dok s druge strane, kad zarobe nekog našeg, tko se branio u svojoj zemlji od tog agresora i prišiju mu da je po svjedočenju neke senilne babe ubio nekog starca ili ko zna kog je ta baba zamislila u svojoj glavi,imaju već pripremljene trubače fanfara i na sva se zvona ti isti branitelji svoje zemlje, po dobro uhodanom medijski orkestriranom linču unaprijed osude i poslije ih samo u tišini srede na desetak godina iza brave, ko da ih nije ni bilo.

Sve Orwelove uboge ovčice i na to šute.

Ko da nisu ni branili pet godina svoju zemlju od povampirene jna i srpskih aboliranih bradatih spodoba. Kako kaže Kolinda, Vučić je bio mladac kad je urlikao po Hrvatskoj o velikoj srbiji i bio na uzici četničkog vojvode i svog ko bačva debelog idola Šešelja. Ona to njima odbi na mladost ludost! A mi/vi? Ko ovce šutimo! ko da se još nismo nažderali tih bljutavih lažotina koje iz dana u dan postaju sve opakije i bljutavije i iz kojih vire razne opasnosti za Lijepu Našu.

Otišao taj umiljati “EU čovjek” napućenih usana malo prošetati i do premijera Plenkovića. Zatvorili se oni za javnost. Popričali, popili kavicu i svak na svoju stranu.Narod pojma nema što su njih dvojica divanili!? Meni se čini da su zaigrali jednu brzopoteznu na šaha, ali ko je pobijedio, nemam pojma. I to će mo brzo doznati.

Onda nakon njih, taj Vučić koji bi i dan danas rado požderao sve hrvatske šutljive ovce kaže, da on nije nikada spominjao veliku srbiju i da on o tom ne zna ništa. Puče čovjek i ostade živ, još se i keljio na tu gnusnu lažotinu. Divota. Bravo “ovce”.

Dok šalje Pupovca po vodu jer je ožednio od laži, mi se ponašamo ko “začuđeni svatovi”, i nikom ništa. Neka njega, on lijepo priča, čovjek je visok, galantan, ima napućene usne u koje se zacopalo pola hrvatskih i srpskih pedera, i njemu dobro. Vole ga. Barem homoseksualci. Ali da naši veliki domoljupci na to sve šute ko Orwelove ovčice. E to nikako nije dobro. Ili su i oni nastrani. Teško je to sve povezati, jer možda moraju šutjeti zbog one šakice soli, da im koje zrno ne bi ispalo iz džepa.

Nitko nam nije kriv već mi sami sebi. “Jer smo ovce”!?.

Prešutjeli smo mi kao narod toliko toga, tolika zvjerstva za kakva niti jedan bog od svih bogova pod zemljom i nad zemljom ne mogu dati opravdanje. Tako smo i sami pomalo postajali neljudi. Ova šutnja kojom ispratišmo mladca i četnika Vučića je kazna nama samima jer ga nitko nije imao petlju upitati o najtežim zvjerstvima koje su njegovi počinili nad nama Hrvatima. On je svoje poslanje uradio, donio nam nekoliko paketića ubuđavih papira koje je on i njegova bratija u srpskoj agresiji ukarala i sad ih on kao nama donese ko da je donio gotov nacrt novog svemirskog broda kojim će zajedno četnici i branitelji ko “prava braća” odletjeti na Mars i gore osnovati neku novu Balkansku uniju. A o bratoubilačkom ratu će s tog Marsa bacati letke o “građanskom ratu”da ih cijeli svijet može uloviti i pročitati te svi zajedno napokon zaplesati valcer, Na lijepom plavom Dunavu.

A na sve će to svi Hrvatice i Hrvati lijepo šutjeti, i otići na pašnjak i na kraju zakljućiti;

To ne šute ljudi, nego ovce dresirane da bleje ono što u datom trenutku odgovara dirigentima sofisticiranog medijskog stroja, lobijima koji dočekuju i prate svakog premijera, svakog političarčića i svakog gazdu. Takozvana javnost ne postoji. Postoji samo dobro izmanipuliran, odnosno dobro izdresiran zbor Orwellovih poslušnih ovaca.Živjeli!

Javne manipulacije i kreiranja za sve više šutljiv Hrvatski narod

U nas u Hrvatskoj se jako, jako često koriste fraze;obavljena je javna rasprava, javnost je obaviještena, javno mišljenje, javnost zahtijeva, po mišljenju javnosti,raspoloženje javnosti, u javnosti je pretežno negativan stav prema poduzetnicima, poduzetništvu i bogatima, javnost ima negativan stav prema stranim investitorima su fraze koje se koriste prigodničarski, uglavnom od strane političara i precizno odabranih medija, bez da je ikada itko napisao nešto razumno i suvislo o tome što je zapravo značenje toga pojma. Javnost, što ili tko je ta javnost ? Narod, ovce, kokoši ili tko zna što je za njih javnost?

Nije rijedak slučaj da se o nekoj odluci vlasti, suda ili državne institucije, ta takozvana javnost izviještava na način da se ona obavijesti u nekim službenim glasilima, i oglasnim pločama koje čita ili vidi samo nekoliko desetina ili stotina osoba, ali se ipak tvrdi da je provedena nekakva javna rasprava, ili, recimo da je hrvatska javnost obaviještena, ko recimo u Ruandi ?! Rekao bi čovjek po tim njihovim izvještavanjima javnosti da oko sto tisuća teklića trči po Hrvatskoj od vrata do vrata i svakom građaninu RH gurne priopćenje za javnost ispod vrata ili ga brže bolje ubaci kroz prozor da sve ljude na vrijeme može o svemu informirati?

Vidio sam ogromnog polarnog medu

I da ne bi ispalo da ste svi nasjeli ili nasjedate na te puste medijske i druge manipulacije, ja sam nekidan vozeći se kroz polarno smrznutu Liku stao na nekoj pumpi i u jednom mi se trenutku učini da sam vidio medu, ali ne onog smeđeg ličkog malenog i ubogog, već ogromnu bijelu polarnu medvjedinu jer su me mediji u Hrvatskoj uvjerili da je kod nas polarna zima od -10-ak i još sam se prikladno i toplo obukao kako su nam dežurni prognostičari u svim mogućim i nemogućim medijima savjetovali i na kraju se skoro oznojio. Ne znam gdje je polarni medo nestao ali sam ja ostao uvjeren da san umjesto u Liku dospio na sjeverni pol. Eto što ti sve mogu te medijske špekulacije, manipulacije itd uraditi. Svašta!

Ante Š.

Najnovije

Biblijska poruka 18.6.2024. i tumačenje fra Tomislava Pervana: Oni koji ljube – sinovi su Božji

Foto:Radiopostaja Mir Međugorje   Mt 5,43-48 Reče Isus svojim učenicima: »Čuli ste da je rečeno: Ljubi svoga bližnjega, a mrzi neprijatelja. A ja vam kažem: Ljubite neprijatelje, molite...

Iako postupak nije završen, B2 Kapital oglasio prodaju Žižićeve kuće – skupa sa stanarima

Foto: Nacional.hr   Nakon što je Nacional objavio priču o Zagrepčaninu Marku Žižiću, nekad uspješnom poduzetniku koji tvrdi da mu je Agencija za naplatu dugovanja B2...

Je li antifašizam ikada postojao?

Foto:Ilustracija   Piše:Egon Kraljević, Hrvatsko kulturno vijeće Ako u internetsku tražilicu upišemo pojam antifašizam pojavit će se mnoštvo rezultata. Među brojnim poveznicama koje gotovo u cijelosti potječu...

Europa bi se 8. srpnja mogla probuditi u drugačijem svijetu, teško se sjetiti kada si je neki lider ovako pucao u nogu!

Foto:Pixabay   Oko 250 tisuća prosvjednika izašlo je na ulice diljem Francuske kako bi prosvjedovali protiv uspona krajnje desnice i pozvali sugrađane da spriječe dolazak stranke...

Vučemilović o bolnoj istini za ljevicu: “SDP je molio DP za koaliciju, a sad su im crna desnica”

Foto:HRT/Arhiva   Nezavisna saborska zastupnica Vesna Vučemilović  komentirala je ulogu predsjednika Republike u parlamentarnim izborima koji su održani u travnju, a dotaknula se i vladajuće koalicije...