Nizozemci demantiraju ministra Horvata: ‘Uopće nemamo interes za hrvatska brodogradilišta’…

Iz Royal IHC-a kažu kako za Uljanik ili bilo koje drugo hrvatsko brodogradilište – uopće nisu zaineteresirani...

Ministar gospodarstva Darko Horvat u utorak je za N1 televiziju kazao da postoji interes za zajedničku ponudu poznatih europskih brodograditelja zainteresiranih za Uljanik…

“Dva vrlo interesantna brodogradilišta Damen i Royal IHC spremaju se na jednu zajedničku ponudu”, kazao je Horvat.

No, nizozemska brodogradilišta – Damenu i Royal IHC-u – tvrde da to nije točno.

Iz Royal IHC-a kažu kako za Uljanik ili bilo koje drugo hrvatsko brodogradilište – uopće nisu zaineteresirani.

“Ograđujemo se od bilo kakvih glasina da će postojati zajednička ponuda tvrtke Royal IHC i tvrtke Damen za bilo koje brodogradilište te općenito nismo zainteresirani za bilo kakve ponude za hrvatska prodogradilišta”, rekla je za N1 glasnogovornica Royal IHC-a Charlotte Geerdink.

Za ponudu Damena Geerdink kaže da nije čula ništa.

Ministarstvo gospodarstva, pak, tvrdi da informaciju o nezainteresiranosti Royal IHC-a nemaju, a da komunikacija s Damenom još uvijek traje i da je prvotni upit iz te tvrtke bio usmjeren na to bi li uopće bila prihvatljiva zajednička ponuda, na što je odgovor Ministarstva bio potvrdan.

“Damen nema nikakvog interesa za hrvatska brodogradilišta u Rijeci i Puli. Također, ne postoji plan za zajedničku ponudu s Royal IHC-om. Kako razumijemo iz hrvatskih medija, budućnost brodogradilišta u Puli i Rijeci ne izgleda dobro”, odgovorili su iz Damena, prenosi narod.hr.
T.H.

Comments are closed.