NOVI BISERI “MOŽEMO”: Prije nisu mogli kositi “jer kosilice ne rade kad je mokro” a sad ne kose “da se ove nove ne oštete!”

Prije točno mjesec dana Zagreb se pohvalio robotskim kosilicama. Ali sudeći prema kadrovima iz grada, zelenom Zagrebu ni roboti ne mogu pomoći. Građani nezadovoljni prljavim i zapuštenim gradom. S Mladenova prozora vidi se visoka trava, javlja Dnevnik.hr

“Tu sam sreo baš jednog čovjeka koji radi u Zrinjevcu i rekao mi je da jednostavno nemaju dovoljno ljudi, da je njih pet podijeljeno na Novi Zagreb”, kazao je i istaknuo da je kosilice zadnji put vidio prije dva mjeseca. Ivana svakog dana šeta pse pa kaže zna situaciju iz prve ruke.

“U dosta kvartova trava je i dalje jako visoka. Ovo je mila majka kako zna biti. U Trnskom trava je do koljena, a negdje čak i više, opet nažalost zaostaju s košenjem trave na vrijeme”, potužila se.

Prije su govorili da kosilice ne rade po kiši i vlazi, a sad kad su im stigle nove, otvoreno nam priznaju da se dijelovi metropole ne kose jer se boje da se strojevi ne oštete.

“Očekujemo da će se situacija s košnjom zelenih površina na području grada Zagreba u potpunosti stabilizirati u rujnu ove godine”, odgovorili su na upit iz Grada.

Pravdaju se da ima previše posla oko posljedica oluje.

“Ova džungla nalazi se u centru grada kraj samog Zagrebačkog Holdinga. Ako su to zelene politike koje je Tomašević najavio moramo mu priznati da je ispunio svoje predizborno obećanje”, naglašava reporterka Dnevnika Nove TV Matea Ćorić.

Neki ovaj nered više nisu mogli gledati pa su počistili i pokosili sami. Nove kosilice u akciji nismo ulovili, ali već najavljuju pojačanje postojećih. Kako ne kose po kiši, a po suhom se boje da će ih oštetetiti, veseli nas vidjeti kakve će funkcije nove imati.