NOVI PROBLEMI ZA HRVATSKU NAKON POBJEDE, IZBORNIK OSTAJE BEZ JOŠ DVOJICE KAUBOJA!? ‘PAO JE NA RUKU…‘

U dvoboju 4. kola EHF EURO Kupa hrvatski rukometaši su u Varaždinu slavili protiv Slovačke s 26-23 (12-13)... U Mađarskoj nas čeka veliko iskušenje, domaćin je u ovoj situaciji apsolutni favorit, kaže izbornik...

U dvoboju 4. kola EHF EURO Kupa hrvatski rukometaši su u Varaždinu slavili protiv Slovačke s 26-23 (12-13). Izabranici Hrvoja Horvata, koji igraju u bitno pomlađenom sastavu, stigli su i do četvrte pobjede u ovom natjecanju i druge u Varaždinu u samo dva dana protiv Slovačke.

Hrvatska mladost poklonila je kapetanima naših reprezentacija Čupku & Luki još jednu veliku pobjedu, a zauzvrat je sletio dres iz Madrida

Veron Načinović briljira među velikim dečkima

Plan je ispunjen, ali novi problemi su stigli Hrvoja Horvata.

– Ne znam što će biti sa Šušnjom i Gadžom. Šušnju su stisla leđa, Gađa je pao na ruku, ostali smo bez njih i upitno je hoće li moći igrati u Veszpremu. Ta ispadanja poremetila su nam sustav igre u obrani, pa smo imali dosta problem s ritmom, ali smo na kraju velikim motivom i voljom igrača uspjeli doći do pobjede, donosi sportske.

Izjave nakon utakmice ??Tin Lučin & Vlado Matanović

Analizirao je…
– Dosta problema nam je stvorila igra protivnika 7 na 6. U startu smo dolazili do šanse, ali nam realizacija nije bila na potrebnoj razini da se odlijepimo i tako smo došli u probleme. No, dečki su pokazali karakter i to je dobro za vidjeti. U Mađarskoj nas čeka veliko iskušenje, domaćin je u ovoj situaciji apsolutni favorit, ali vjerujem u ove dečke i da će priliku koja im se ukazala iskoristiti na najbolji mogući način – zaključio je Horvat.

Tin Lučin bio je naš najbolji pojedinac. Vukao je do pobjede, makar je dosta promašivao, ali hrabro je uzimao odgovornost.
– Bilo je dobro, više je vukao Pavlović nego ja, ali mislim da smo ispunili cilj. Izvukli smo se iz minusa, vidjela se velika želja i mislim da je to dobra vijest za nas. U Mađarskoj će sigurno biti teže, ali takve utakmice su izazov za svakog igrača i ne sumnjam da ćemo odgovoriti na pravi način. Umor? Ma nema ga, navikli smo u ovoj koroni igrati u tom ritmu, tako da je to već normalno – zaključio je Lučin, najveći dobitak ove dvije utakmice.

Vlado Matanović odigrao je dobru rolu na desnom krilu.
– Moglo je i bolje, posebno u obrani. No, puno mladih i novih igrača, malo više umora se nakupilo i to se odrazilo na ritam. Dobro će nam doći dan odmora i nadam se da ćemo kompletni na Mađare.

Debitirao je i Karlo Godec i to s dva gola.

– Naravno da sam sretan, dva gola su bitna, ali obrana još bitnija. Nije bilo treme ni kada sam dobio šut odmah nakon što sam ušao. Zato sam tu.

I tako, od Varaždina smo se rastali u dobrom raspoloženju.


Mađari pokazali iznimnu klasu

Koliko su jaka i ozbiljna selekcija Mađari su pokazali pobjedom protiv Španjolske u Pontevedri 30:28 (14:15). Kod Španjolaca su Sarmineto sa 6 i Figueras sa 8 pogodaka dominirali, a kod Mađarske Banhidi 8, Mathe i Szita po 4 pogotka.

D.J.