NOVO: Požar kod Zatona se proširio i razdvojio-Krstičević sa gasiteljima…stiže i 72 pripadnika Protupožarnih namjenski organiziranih snaga Hrvatske kopnene vojske….(FOTO)

Zajedno sa vatrogascima obišao je požarište penjući se po suhozidima u blizini požara da bi procjenio snagu požara te na kraju ustvrdio , obzirom da se ulazi u noć a kanaderi su se povukli da će na požarište doći 80 hrvatskih vojnika...

POŽAR/foto/Jvp Šibenik

Novo-20,30 sati -Nitko nije povrijeđen, kuće su spašene, za sada plamen je zahvatio rubne dijelove i nošen vjetrom zahtijeva dodatne snage za gašenje.

Potpredsjednik Vlade i ministar obrane Damir Krstičević došao je u srijedu na požarište u Šibensko-kninskoj županiji te tijekom večeri, zajedno sa Županijskim vatrogasnim zapovjednikom Šibensko-kninske županije Darkom Dukićem, obilazi požarišta Raslina-Zaton, priopćeno je iz tog ministarstva.

Riječ je o trenutno najkritičnijem požarištu na kojem je požar zaprijetio i kućama te je sukladno odluci ministra Krstičevića, a temeljem zahtjeva Vatrogasnog zapovjednika Dukića na teren upućeno i 72 pripadnika Protupožarnih namjenski organiziranih snaga Hrvatske kopnene vojske.

Na požaru je tijekom dana bilo angažirano i tri Canadaira CL-415 i tri Airtractora AT-802.

Ministar Damir Krstičević sa gasiteljima/foto/screenshot

-Na požarištu sa vatrogascima je i ministar obrane Damir Krstičević koji se inače nalazi na godišnjem odmoru.

Ministar u blizini požara na suhozidu-foto/screenshot

-Zajedno sa vatrogascima obišao je požarište penjući se po suhozidima u blizini požara da bi procjenio snagu požara te na kraju ustvrdio , obzirom da se ulazi u noć a kanaderi su se povukli u 19, 50 sati, da će na požarište doći 80 hrvatskih vojnika.

Krstičević se penje na suhozid prema požarištu/foto/screenshot

19, 30 sati-Zračne i zemaljske vatrogasne snage i dalje se bore s vatrom koja im zadaje sve više problema, na terenu je 83 vatrogasaca, a situacija je tim gora jer se vatra razdvojila, kazao je u srijedu navečer zapovjednik Javne vatrogasne postrojbe Šibenik Volimir Milošević.

VATRA U Raslini se širi rubni dijelovima-foto/screenshot

“Sada imamo dva vatrena fronta, jedan ide prema Raslini, a drugi prema Zatonu tako da sad branimo oba naselja, a kakav ćemo uspjeh imati – vidjet ćemo”, rekao je Milošević.

Dodao je i da je vatrena linija jako razvučena te da su zračne snage i vatrogasci koncentrirani na obranu objekata.

Do sada je, ističe,  opožareno više od 200 hektara, a za sada nema potrebe za evakuacijom građana, iako su upozoreni da se ponašaju savjesno i uklone iz dvorišta i oko kuća zapaljive stvari.H/B.P.

I.V.