NOVO Robusni Curtis Blaydes u dosadnoj borbi razbio Volkova i potvrdio da je prvi u redu nakon Ngannoua za borbu protiv Miočića

U Las Vegasu je održan UFC on ESPN event koji su predvodili Curtis Blaydes i Alexander Volkov...

Curtis Blaydes slavio je protiv Alexandera Volkova u glavnoj borbi UFC on ESPN večeri u Las Vegasu…

U dosadnoj borbi ova dvojica teškaša sudarili su se jutros po hrvatskom vremenu.

Dugo najavljivan spektakl borbe dvojice divova Bladesa i Volkova zapravo je bila samo marketinška  predstava.

Blades je , kako je i najavljivao odmah išao na rušenje Volkova koji se inače držao dosta ukočeno i odmah na samom početku to mrcvarenje je potrajalo skoro cijelu prvu rundu, skoro bez stand up borbe. U drugoj rundi ponovila se ista taktika Bladesa koji Volkovu zadaje nekoliko udaraca i odmah ga ruši na pod te u stilu Nurmagedova cijelo vrijeme zadržava borca uz žicu ne dajući mu priliku da se odupre.

Naime, Volkov se u prve 4 runde zapravo nije niti odupirao, osim što je u nekoliko navrata zadao nekoliko udaraca Bladesu koji to nije ni osjetio , pa je tako Blades ponovnim rušenjem priveo i 4 rundu samom kraju. Jednom ih je sudac i prekinuo, zbog neaktivnosti. Svi su pomislili da Volkov za Bladesa ima neku posebno pripremljenu taktiku , ali su se prevarili. Obadva su se borca do te mjere ukiselili da su jedvo disali. U sličnom je stilu završila i 5 runda te je ovo bila borba koja se po ničemu neće dugo pamtiti.

Inače je u dva  prijašnja susreta Francisco Nganou sa Bladesom jako lako završavao mečeve u oktagonu, pa sudeći po viđenom , ovakav Bleades nema nikave šanse ukoliko ponovo uđe u ring sa Nganouom ili ne daj Bože sa Stipom Miočićem.

Curtis Blaydes poslao je uoči svog nastupa na UFC on ESPN 11 priredbi jasnu poruku fanovima objasnivši im kakav meč mogu očekivati od njega i Alexandera Volkova.

“Samo da znate, ako ste se nadali da ćete gledati 25-minutni rat na nogama, onda biste vjerojatno trebali preskočiti glavnu borbu večeri jer je moja namjera isključivo ta da razbacam i izmrcvarim svog protivnika. Samo sam vam htio to najaviti”, poručio je Blaydes preko Twittera, a onda se u čitavu priču s jednim kratkim ‘spuštanjem’ uključio i njegov nekadašnji protivnik Francis Ngannou.

Najava spektakularna a borba na razini onih dosadnih koje će se jako brzo zaboraviti

Predator’ je u odgovoru na Blaydesovu objavu napisao: “I ja znam nešto o razbacivanju nekoga. #neokrunjeniprvak”, ispalio je bivši UFC-ov izazivač vjerojatno pritom aludirajući na svoje susrete s 29-godišnjim Amerikancem kojega je u dva susreta oba puta razvalio.

Prvi njihov okršaj dogodio se još 2016. godine u Zagrebu kada je doktor nakon druge runde zaustavio meč zbog Curtisovog zatvorenog oka. Dvojica ponajboljih teškaša današnjice potom su se obračunali i u studenom 2018., a tom prigodom Ngannou je do pobjede nokautom stigao nakon ekspresnih 45 sekundi borbe.

D.J.