Obilježena 26. godišnjica ubojstva prvih hrvatskih redarstvenika…

Osim na spomeniku u Hrvacama, vijenci su položeni i na dva spomenika u Maljkovu, koji su podignuti na mjestima UBOJSTVA HRVATSKIH policajaca...

Svetom misom i polaganjem vijenaca u Hrvacama je danas obilježena 26. godišnjica UBOJSTVA HRVATSKIH policijskih službenika i redarstvenika Ante Škoke, Kažimira Abramovića, Zorana Bočine, Ivice Grubača, Bogoslava Lukića, Jakova Topića, Dušana Cvrlje, Mira Milanovića i Ante Radana koji su 1991. godine dali svoje živote braneći domovinu.

U crkvi Svih Svetih služena je sveta misa koju je predvodio policijski kapelan i dekan fra Žarko Relota, a potom je upriličeno polaganje vijenaca na spomenik podignut u čast poginulim redarstvenicima. Uz članove obitelji poginulih policajaca, vijence su položili predstavnici MUP-a, Specijalne policije, Policijske postaje Sinj, Policijske postaje Imotski, Splitsko-dalmatinske županije, Grada Sinja, Grada Trilja, Općine Hrvace i braniteljskih udruga proisteklih iz Domovinskog rata. Molitvu odrješenja molio je hrvatački župnik fra Neven Pavlinušić.

Osim na spomeniku u Hrvacama, vijenci su položeni i na dva spomenika u Maljkovu, koji su podignuti na mjestima UBOJSTVA HRVATSKIH  policajaca.

A.K.