Obilježena 26. obljetnica oslobađanja tadašnje vojarne Kalnik i Dan križevačkih branitelja

Nakon prijema položeni su vijenci i upaljene svijeće na spomen obilježje poginulim braniteljima u Perivoju ratnika…

U Križevcima je u nedjelju obilježena 26. obljetnica oslobađanja vojarne i Dan križevačkih branitelja, u spomen na 17. rujan 1991. godine kada su hrvatski branitelji toga kraja oslobodili tadašnju vojarnu Kalnik i preuzeli veliko skladište oružja u obližnjem Širokom Brezju.

U Domovinskom ratu poginulo je 37 branitelja potkalničkog kraja, a više od stotinu je ranjeno. Gradonačelnik Križevaca Mario Rajn upriličio je prijam za branitelje, a zatim su položeni vijenci i upaljene svijeće na spomen obilježje poginulim braniteljima u Perivoju ratnika.

Na središnjoj svečanosti na Dane ponosa i slave podsjetili su tadašnji predsjednik Skupštine općine Križevci Stjepan Palijan i brigadir u miru Željko Topolovec, a nazočnim braniteljima obratili su se gradonačelnik Mario Rajn, župan koprivničko-križevački Darko Koren, izaslanik ministra hrvatskih branitelja Zvonko Beljo, izaslanik ministra obrane Zdravko Jakop, izaslanik predsjednika Vlade Darko Sobota, izaslanik predsjednika Hrvatskoga sabora Damir Felak i izaslanik predsjednice Republike Hrvatske Jožek Štignjedec.

G.S.