Obilježena 26. obljetnica stradanja hrvatskog naroda na Kupreškoj visoravni… “U spomen žrtvama hrvatskog naroda na Kupresu”

"U spomen žrtvama hrvatskog naroda na Kupresu"...

Nakon Svete mise koja je upriličena u crkvi sv. Obitelji u Kupresu, koju je predvodio kupreški župnik msgr. don Tomislav Mlakić , ispred križa kod crkve Sv. Obitelji položeni su vijenci

U organizaciji općine Kupres i braniteljskih udruga proisteklih iz Domovinskog rata danas je obilježena 26. obljetnica stradanja hrvatskog naroda na Kupreškoj visoravni.

Svečani dio obilježavanja spomenute obljetnice pod nazivom “U spomen žrtvama hrvatskog naroda na Kupresu” započelo je jutros polaganjem vijenaca ispred masovne grobnice Ogledala iz II. svjetskog rata, na Spomen obilježju Suho polje, masovne grobnice Kupreško polje nakon čega je uslijedilo polaganje vijenaca i paljenje svijeća ispred Spomenika vukovarskim braniteljima, prenosi Fena.

Vijence su položila brojna izaslanstva udruga proisteklih iz Domovinskog rata HV i HVO-a, hrvatskih političkih stranaka, općinskih, županijskih, odnosno državnih predstavnika vlasti i gradova prijatelja Kupresa, piše dnevnik.ba.

Nakon Svete mise koja je upriličena u crkvi sv. Obitelji u Kupresu, koju je predvodio kupreški župnik msgr. don Tomislav Mlakić , ispred križa kod crkve Sv. Obitelji položeni su vijenci, a zatim je uslijedilo druženje branitelja u restoranu Ognjišta koji se nalazi u sklopu Sportsko rekreacijskih centra Adri ski na dijelu Kupreske općine.

G.S.

Comments are closed.