Obilježena 27. godišnjica osnutka Specijalne jedinice policije Split – BATT…VIDEO…

Žalosno je da naša mladež danas bježi iz Hrvatske i odlazi trbuhom za kruhom, a ni lijeva ni desna opcija danas ne razmišljaju o našoj djeci kako bi imala budućnost u Hrvatskoj, istaknuo je Glavota...

foto/MUP

Polaganjem vijenaca na spomen-obilježju u bazi Specijalne jedinci policije Split u prigradskom naselju Mravincima u četvrtak je obilježena 27. godišnjica osnutka te postrojbe čijih se 740 pripadnika borilo u Domovinskom ratu na bojištima diljem Hrvatske, a 11 ih je poginulo.

Ta je postrojba specijalne policije bila prva oružana formacija u Splitsko-dalmatinskoj županiji u Domovinskom ratu, a poznata je i pod nazivom BATT, koji je dobila prema početnim slovima prezimena četvorice njezinih pripadnika koji su prvi poginuli u Domovinskom ratu 1991. godine – Zorana Bočine, Kažimira Abramovića, Ivana Tomaša i Jakova Topića.

Predsjednik Udruge Specijalne jedinice policije BATT Split Ivica Glavota rekao je kako njemu i njegovim suborcima nije drago što se događa u Hrvatskoj 27 godina nakon osnutka te postrojbe.

Glavota je inače jednom bio govornik kod nacionalnog spomenika hrvatske pobjede “Oluja ’95.” u Kninu za proslavu Oluje kada je kaopredstavnik hrvatskih branitelja pročitao vrlo oštro pismo upućeno svima u kojemu je između ostalog poručio; – Ispričavam se svima kojima nismo uspjeli pomoći, a najviše tebi, narode, što nismo odradili posao do kraja i što sada morate trpjeti ovakva sranja u vlastitoj zemlji – rekao je 5.kolovoza 2016 godine Glavota.

Tada, u tom govoru poručio je političarima ispred govornice gdje su stajali Plenković i mnogi drugi;

– Vi i ostali morate završiti priču o prošlim vremenima. Lustracija je istina. Kad se oslobodimo tog tereta, lakše ćemo kročit dalje, rekao je.VIDEO

Danas je Glavota na 27 obljetnici naglasio

Žalosno je da naša mladež danas bježi iz Hrvatske i odlazi trbuhom za kruhom, a ni lijeva ni desna opcija danas ne razmišljaju o našoj djeci kako bi imala budućnost u Hrvatskoj, istaknuo je Glavota.

Vijence su među ostalima položili članovi obitelji, izaslanstvo Ministarstva hrvatskih branitelja, zapovjednik Specijalne jedinice policije Split Goran Bočina i predsjednik Udruge BATT Ivica Glavota te još mnogi drugi  gosti i uzvanici na toj obljetnici.U crkvi sv. Frane služena je misa za sve poginule i nestale kao i za sve žive pripadnike te postrojbe i sve ostale hrvatske branitelje.

A.K.