FOTO: Obilježena 27. obljetnica pogibije pripadnika Samostalnog zrakoplovnog voda Split…Uvijek nam fale. Dokle god živim , dolazit ću tu…

Svi su mi uvijek u sjećanju, posebno Branko, Boris, da i ne spominjem Davor… on je bio jedan nestašan momak, strašan momak. Uvijek nam fale. Dokle god živim , dolazit ću tu, a mislim da će i mlade generacije ovdje dolaziti i slaviti njihovu žrtvu’...

U Sinju je danas upriličeno obilježavanje 27. obljetnice pogibije petorice pripadnika Samostalnog zrakoplovnog voda Split – hrvatskih branitelja Branka Fridela, Borisa Kekeza, Davora Šabića, Mladena Škalica i Bojana Vojvode, koji su poginuli u padu zrakoplova AN-2 na današnji dan 1992. godine u sinjskom naselju Šimci.

facebook

Program obilježavanja počeo je svetom misom koja je služena u crkvi Čudotvorne Gospe Sinjske. Nakon toga uslijedilo je polaganje vijenaca i paljenje svijeća kod spomen obilježjaSlomljeno krilo’ u Šimcima.

Vijence su položili članovi obitelji poginulih branitelja, izaslanstva Ministarstva hrvatskih branitelja, predvođeno državnim tajnikom u ministarstvu hr, Hrvatskog ratnog zrakoplovstva, Gardijske mehanizirane brigade, Splitsko-dalmatinske županije, Grada Sinja, Grada Splita, Ministarstva unutarnjih poslova, privatskih branitelja,padnici Samostalnog zrakoplovnog voda, ratni zapovjednici postrojbi Hrvatskog ratnog zrakoplovstva, predstavnici udruga iz Domovinskog rata Sinja i Splitsko-dalmatinske županije, izaslanstvo Udruge 4. gardijske brigade, predstavnici Aeroklubova Sinj i Split. Molitveni obred predvodio je vojni kapelan 93. zrakoplovne baze Zadar don Ivo Topalović.

U izjavi za Feratu ratni zapovjednik Samostalnog zrakoplovnog voda, brigadir u miru Matko Raos je kazao:

‘Dojmovi su mi uvijek isti, od prve godišnjice pogibije, a puno dana sam proveo na ovom za mene svetom mjestu. Svi su mi uvijek u sjećanju, posebno Branko, Boris, da i ne spominjem Davor… on je bio jedan nestašan momak, strašan momak. Uvijek nam fale. Dokle god živim , dolazit ću tu, a mislim da će i mlade generacije ovdje dolaziti i slaviti njihovu žrtvu’, kazao je Raos.

Nakon polaganja vijenaca, druženje sudionika obilježavanja nastavljeno je u ugostiteljskom objektu na sinjskom aerodromu Piket.

M.M.