Obilježena sedma obljetnica smrti fra Zvjezdana Linića

U Kući susreta Tabor u Samoboru u ponedjeljak 7. prosinca slavljem mise obilježena je sedma obljetnica smrti fra Zvjezdana Linića…

Misu u kapelici sv. Franje u Kući susreta Tabor predslavio je voditelj Kuće fra Ivan Matić.
„Zbog trenutne situacije oko pandemije covida-19, nažalost, nije bilo moguće organizirati seminar kojim smo svake godine obilježavali obljetnicu smrti fra Zvjezdana Linića. Zahvalna srca molimo Gospodina da mu podari vječnu radost i mir“, piše na Facebook stranici Kuće.

Fra Zvjezdan Vjekoslav Linić rođen je 1. veljače 1941. u Svilnom, u blizini Gospinog svetišta Majke Milosti na Trsatu.

Svoj pastoralni svećenički život posvetio je najviše mladima i Franjevačkomu svjetovnom redu. Velikom broju mladih pomogao je da sakramentima kršćanske inicijacije uđu u Crkvu, da upoznaju Krista Spasitelja. Njegov glavni svećenički posao bilo je naviještanje evanđelja i to redovitim propovijedima radnim danom, a osobito nedjeljom u crkvi sv. Franje na Kaptolu, a potom i brojnim vjeronaučnim susretima s mladima i manje mladima. Ondje se razvio njegov osjećaj za riječ Božju. Putem radija (mise i duhovne misli) počeo je sustavno stavljati na papir komentare evanđeoskih perikopa.

Od 1997. živio je i djelovao u Kući susreta Tabor pri Franjevačkom samostanu u Samoboru gdje je organizirao i vodio brojne tečajeve duhovnih vježbi, seminare duhovne obnove i sl. za sve staleže u Crkvi. To je mjesto bilo i mjesto njegova novog početka i produbljivanja svega što je kroz dugi niz godina naviještao svojim propovijedanjem i brojnim predavanjima, donosi IKA.

U subotu 7. prosinca 2013. godine okrijepljen svetim sakramentima blago je u Gospodinu preminuo u 73. godini života, 56. redovništva i 47. svećeništva.

L.K.