Objava ove mlade majke podigla je prašinu u Hrvatskoj: “Neću šutjeti!… Nikad nam neće biti bolje budemo li šutjeli”

Slušam na TV-u mazanje očiju javnosti o demografskoj politici na kojoj se 'aktivno radi' dok je stvarnost nešto sasvim drugo. Dosta je bilo!...

facebook

Mlada majka Ana Filipović privukla je pozornost javnosti objavom na Facebooku u kojoj je progovorila o pogrešci HZZO-a zbog koje joj danas prijete ovrhom.

Naime, kako je objasnila, ona je 2016. godine bila na bolovanju zbog komplikacija u trudnoći, a zbog pogreške HZZO joj je krivo obračunat iznos plaće na bolovanju, zbog čega je ispalo da joj je dio novca preplaćen.

Tako se našla u situaciji da pod prijetnjom ovrhe u roku od osam dana mora vratiti gotovo sedam tisuća kuna, a burne reakcije koje je izazvala njena objava daju naslutiti da je i dobar dio građana na vlastitoj koži iskusio, kako ih Ana naziva, greške uhljeba.

Filipović je za dnevnik.hr objasnila kako je u tužbi koju je dobila od HZZO-a navedeno da joj je rješenje u kojem je obavještavaju o ovoj situaciji poslano još prošle godine te da se ona na njega oglušila.

“Budući da mi je dostavljena kopija tog dopisa, iz nje sam vidjela da su oni to poslali na krivu adresu na kojoj ja ne živim već godinama (ni nitko moj), premda su još od trena predavanja mog zahtjeva imali moju ispravnu adresu”, rekla je i dodala kako ima sačuvan i zahtjev kao dokaz na kojem jasno piše njezina ispravna adresa.

“Da stvar bude još apsurdnija, provela sam čitav ponedjeljak zivkajući HZZO kako bi dobila odgovore na pitanja, ali mi nitko nije znao reći o čemu se radi, prespajali su me više puta, da bih u utorak napokon dobila gospođu koja je vodila moj slučaj i koja mi je rekla: ‘Ja s tim nemam više ništa, ja sam to proslijedila dalje'”, ispričala nam je majka koja je nakon inzistiranja da joj se da kontakt osobe s kojom može razgovarati o svom slučaju dobila broj pravne službe. A oni joj, kaže, potom čitavu srijedu nisu odgovarali na pozive.
Šokirana je, otkrila je za dnevnik.hr, brojem žena koje su se u roku od 24 sata javile s istim problemom.

Javio joj se tisuću žena sa istim problemom, ne stigne svima odgovoriti…

“Ne stignem sve ni pročitati, brojka je blizu tisuću slučajeva. Previše da bi bile slučajne pogreške”, kaže.

Nakon svega, želi da se postavi pitanje odgovornima,kako je moguće da se HZZO “razbacuje tolikim novcem zbog grešaka u obračunu, a za teško bolesnu djecu nema novaca”.

“Želim da se postavi pitanje kolike se cifre zgrću na kamate koje moramo plaćati za njihove pogreške? Slušam komentare ‘šuti i plati, nemaš šanse protiv njih’. Neću šutjeti. Nikad nam neće biti bolje budemo li šutjeli”, poručuje Splićanka.

U nastavku u cijelosti pročitajte i njezin status koji je podigao prašinu u javnosti:

“Dakle u sandučiću me dočekalo ljubavno pismo… tužba od HZZO-a da su mi greškom pretplatili bolovanje vezano za komplikacije u trudnoći iz 2016. godine.

Sad me sudskim putem traže da im vratim iznos od 5000 kuna plus kamate od tada (koje su još cca 2000 kn) zbog toga što su oni to greškom krivo izračunali, sve u roku od 8 dana pod prijetnjom ovrhe.

Dakle… ups, uhljeb koji radi na našem obračunu nije dobro obračunao nešto prije 2 godine pa nam sad trebaš dati 5000 kuna plus kamatu na našu grešku. Ma milina.

Vjerujem da ovo nije izolirani slučaj i molim sve žene, majke, jadnice u ovoj državi koje HZZO također tuži zbog svoje greške da mi se jave u inbox jer sam spremna i izaći s time u javnost i tužit se s njima do kraja života ako treba, jer ovo je postalo stvar principa.

Slušam na TV-u mazanje očiju javnosti o demografskoj politici na kojoj se ‘aktivno radi’ dok je stvarnost nešto sasvim drugo. Dosta je bilo!

Molim da dijelite ovo kako bi se javile majke u istoj gabuli. Hvala”, napisala je Ana.

Njezin status od objave je podijeljen preko 4000 puta…

G.S.

Comments are closed.