Objava za medije povodom najavljenog prosvjeda

PROSVJED-Foto-Fah-RTL
PROSVJED-Foto-Fah-RTL

ZAJEDNICA UDRUGA  HRVATSKIH  BRANITELJA  LIJEČENIH OD POSTTRAUMATSKOG  STRESNOG  POREMEĆAJA RH

UNION OF ASSOCIATIONS OF CROATIAN DEFENDERS TREATED FROM PTSD REPUBLIC OF CROATIA 

Kl. 127-01/22-09-05
Ur.br. 363-ZUHBL-PTSP-RH-01-22-37
Zagreb, 05.09.2022.

Predmet: Objava za medije povodom najavljenog prosvjeda

Zajednica udruga hrvatskih branitelja liječenih od posttraumatskog stresnog poremećaja Republike Hrvatske ne podržava najavljeni oporbeni prosvjed niti aktualne političke kampanje u koje se pod svaku cijenu pokušavaju uvući hrvatski branitelji. I dok neki pokušavaju postići cilj ne birajući pritom sredstva, a cilj je očito destabilizirati Hrvatsku na sve moguće načine, i to u trenutku kada se kao država i društvo u cjelini suočavamo s novim izazovima, moramo se zapitati za čiji interes?

U potpunosti podržavamo svaku borbu protiv korupcije i kriminala jer upravo mi hrvatski branitelji borili smo se u Domovinskom ratu za neovisnu Hrvatsku u kojoj će demokratske vrijednosti i vladavina prava biti preduvjet za izgradnju bolje budućnosti naše domovine.

Prosvjed kao demokratski izraz nezadovoljstva dijela građana uvijek je prihvatljiv, ali prosvjed kao pokušaj politizacije i manipulacije od strane onih koji ne biraju sredstva da bi ostvarili svoj cilj, nama braniteljima koji smo za našu domovinu žrtvovali svoje zdravlje, a mnogi naši prijatelji i svoje živote, za nas je potpuno neprihvatljiv.

Mnogo je problema i poteškoća s kojima se i danas suočavamo i koje rješavamo u suradnji i partnerstvu s drugim udrugama iz Domovinskom rata i našim resornim Ministarstvom hrvatskih branitelja, uz potporu naše Vlade.

Stoga, u jeku ovih orkestriranih napada s raznih strana i pokušaja da se u to na sve načine uvuku i hrvatski branitelji, želimo jasno poručiti kako u ovim antikorupcijskim aktivnostima i borbi protiv kriminala Vlada RH ima našu punu potporu.

Danas više no ikada ona čuvena „neka institucije rade svoj posao“ itekako ima smisla, a upravo za to smo se i mi borili – za uređenu državu u kojoj će hrvatske institucije raditi u korist hrvatskih građana.

Predsjednik

Tihomir Treščec

** Stavovi i mišljenja iznesena u kolumnama i komentarima osobna su mišljenja njihovih autora i ne odražavaju nužno stajališta Uredništva Braniteljskog portala već isključivo mišljenje i stavove njihovih autora**