OBLJETNICA: Željko Čubrić prva je žrtva 113.Šibenske brigade i šibenskog područja…(FOTO)

Dana 31.kolovoza 2017.g. u 18 sati ispred spomen obilježja u Buliću,odana je počast hrvatskom branitelju Željku Čubriću na 26. godišnjicu njegove pogibije koji je svoj život položio na oltar Domovine 31.kolovoza 1991.g. u Buliću.

Vijence i svijeće su položili obitelj poginulog, suborci pripadnici 1 A bataljuna 113.Šibenske brigade,veterani 113.brigade HV UDVDR Šibenik,udruga OMB 113. brigade Cobre,predstavnici Šibenske specijalne policije,izaslanstvo MO Bulić,načelnik Općine Lišane Ivica Musić i predstavnici Općine Pirovac.

Prije polaganja vijenaca  svim nazočnim braniteljima , biranim riječima obratio se zapovjednik 1 A bataljuna 113.Šibenske brigade Zdravko Bošnjak i načelnik Općine Pirovac  Ivan Gulan. Molitvu odriješenja predvodio je mjesni župnik fra Luka Banić.

U jutarnjim satima služena je misa zadušnica i položeni su vijenci na grob pok.Željka Čubrića na mjesnom groblju u Pirovcu. Pok.Željko je prva žrtva 113.Šibenske brigade i šibenskog područja.

” Kada sam bio na tradicionalnoj molitvenoj hodnji “Koracima nade u istinu” koja uvijek polazi od spomen obilježja pok.Željka u Buliću,potaknulo me razmišljanje da i  mi njegovi suborci organiziramo tradicionalno obilježavanje obljetnice njegove smrti.

Pozvao sam sve Šibenske braniteljske udruge i suborce koji s oduševljenem podržali moju ideju.

Iduće godine će mo to dignuti na veći državni nivo ,zbog toga sam sretan i ponosan.Hvala od srca svim braniteljima koji su se odazvali u ovolikom broju- ” rekao je Dragan Toljan -Tetejac glavni inicijator obilježavanja ove obljetnice.

Nakon polaganja vijenaca pripadnici 1 A bataljuna 113.Šibenske brigade pripremili su prigodan domjenak i na druženju se prisjetili slavnih ratnih dana u obrani hrvatske Domovine.

Tekst i foto: Marko Ledenko-Mane