Obrana Domovinskog rata zadnja je crta obrane Hrvatske. Hrvatski branitelji probudite se!

Na taj način čuvamo moralni dignitet hrvatskoga naroda i svih građana Republike Hrvatske i tako štitimo čast, ugled i dostojanstvo svih branite­lja i građana Republike Hrvatske koji su sudjelovali u obrani Domovine...

Republika Hrvatska nastala je u Domovinskom ratu, što piše i u Ustavu RH / NN 85/2010…   

– u novom Ustavu Republike Hrvatske (1990.) i pobjedi hrvatskog naroda i hrvatskih branitelja u pravednom, legitimnom, obrambenom i oslobodilačkom Domovinskom ratu (1991. – 1995.) kojima je hrvatski narod iskazao svoju odlučnost i spremnost za uspostavu i očuvanje Republike Hrvatske kao samostalne i nezavisne, suverene i demokratske države.

U samom Ustavu RH , Domovinski rat je bio pravedan, legitiman, obramben i oslobodilački, točno kako se i odvijao od 1991-1995.godine.

Bio je pravedan, jer svatko, svaki narod koji je napadnut ima pravo na obranu.  Hrvatska i hrvatski narod bili su  napadnuti od strane JNA i srpskih dragovoljačkih, četničkih jedinica, a prije toga razoružan, i sa embargom na uvoz oružja za obranu.

Oslobodilački, jer je nakon ogromnih materijalnih razaranja i velikih ljudskih žrtava i patnji ,akcijom Oluja u kolovozu 1995 oslobođen veliki dio teritorija RH.

Napadima na vrijednosti Domovinskog rata ruše se temelji države Hrvatske

Tko to ne vidi ? Političke elite, koje se izmjenjuju na vlasti od 2000.godine. Nakon smrti prvog predsjednika RH dr. Franje Tuđmana sustavno se napada Domovinski rat i tako ugrožavaju  sami temelji hrvatske države.

Progon hrvatskih branitelja, uz istovremeno neometano postojanje SAAB-a i isplata mirovina, ne samo sudionicima NOB-a, nego i članovima njihovih obitelji, ukazuje na odnos prema Domovinskom ratu i hrvatskim braniteljima koji su u njemu sudjelovali.

Sa umirovljenjem  12-torice generala HV-a, koje je naprasno umirovio Stjepan Mesić, počela je degradacija HV-a i osporavanje Domovinskog rata. I umjesto da su se svi hrvatski branitelji digli i prosvjedovali, taj događaj prošao je šutke. Poznata hrvatska šutnja, pratila je i uhićenja hrvatskih generala, njihovo sprovođenje i suđenje u Hagu.atski branitelji, tajna svjedočenja, kurikul povijesti, hrvatska, haag,

Hrvatske političke elite, odnosno  sve Vlade i Predsjednici nakon dr. Franje Tuđmana ponašali  su se sluganski prema EU institucijama i prema Međunarodnom sudu u Hagu. Umjesto da se ponašaju državnički i maksimalno obrane vrijednosti Domovinskog rata, ponijeli su se neodgovorno i kukavički prema svima koji su dali život, da bi oni mogli uživati sve povlastice i luksuzan život koji im vlast donosi.

Prvi eklatantan i nezamisliv primjer u demokratskom svijetu je  ulazak engleske TV ekipe novinara i snimatelja u arhivu Predsjednika Države, koju je doveo tadašnji predsjednik Stjepan Mesić. Nepojmljivo u bilo kojoj demokratskoj uređenoj državi na svijetu. I još više nepojmljivo je da se nitko nije pobunio, da nitko nije prosvjedovao!

Tajno svjedočenje Predsjednika Države na Međunarodnom sudu u Hagu, protiv svoje države je apsurd, koji se nažalost dogodio i još je taj isti predsjednik Stjepan Mesić nagrađen za to gnusno djelo drugim petogodišnjim predsjedničkim mandatom. Van svake pameti! A hrvatski branitelji šute li šute, uljuljkani u razne od vladajućih struktura, dobro financirane udruge.

Brojna su suđenja hrvatskim braniteljima, tko bi ih sve nabrojio! Brojni hrvatski branitelji su osuđeni i čame po zatvorima i dan danas.

  • Navodim kao primjer Tomislava Merčepa, osuđenog  na 7 godina zatvora  sa dva preboljela moždana udara, koji je teško bolestan, pa se čak javljaju dušebrižnici, kojima smeta njegovo liječenje. Jeli to ljudski , humano ili čovječno? Ispod svake ljudskosti! Zamislite naslov” Skandalozno, ne služi kaznu u zatvoru , već u toplicama….”Kakvi su to ljudi, koja je to moralna i ljudska izopačenost pisaca ovakvih tekstova, koji ne bi dopustili liječenje čovjeka koji je teško pokretan nakon moždanih  udara, bez obzira na status zatvorenika, i oni imaju pravo na lječničku skrb

SKANDALOZNO: Osuđeni ratni zločinac Tomislav Merčep zatvorsku kaznu ne služi iza rešetaka već u toplicama

  • U slučaju Đuro Brodarac hrvatski političar, general HV-a u pričuvi, saborski zastupnik, župan i načelnik PU sisačko-moslavačke, koji je umro u neljudskim uvjetima u osječkom zatvoru. Na njegovu pogrebu okupilo se oko 10 000 ljudi ogorčenih na ovakvo postupanje vladajućih prema hrvatskim braniteljima.

«Došlo je vrijeme kada treba poručiti hrvatskim vlastima: Prestanite s progonom hrvatskih branitelja po nalogu moćnika iz svijeta. Tada će vas i ti moćnici i hrvatski narod više cijeniti”, rekao je na kraju svojeg govora Branko Ljubešić na pogrebu.

https://slobodnadalmacija.hr/novosti/hrvatska/clanak/id/137898/na-sprovodu-ure-brodarca-10-tisuca-ljudi-i-povici-negodovanja-ministru-branitelja-foto

Veliki bunt konačno se javio u vrijeme Vlade Zorana Milanovića, kada su hrvatski branitelji, invalidi ,postavili šator ispred zgrade Ministarstva hrvatskih branitelja. I tada su ih svi oni kojima RH i nije pri srcu pogrdno nazvali “šatorašima”

Istaknuti ću samo  za usporedbu da nijedan borac NOB-a, nijedan partizan iz 2.svjetskog rata u Jugoslaviji nije osuđen, nije bio u zatvoru za niti jedno djelo ratnog zločina, a opće je poznato da je nakon završetka ratnih operacija, počinjen genocid nad hrvatskim narodom, da je po Križnom putu, u jamama i rudnicima po Sloveniji, Istri i Krasu ubijeno ukupno 536 833 Hrvata. Što još reći?

Kada nije uspjela potpuna neutralizacija Domovinskog rata i hrvatskih branitelja u javnost  se progura, provlači i potencira poklič Za Dom Spremni! Čak je maknuta i jedna mala ploča na školi u Jasenovcu, mjestu gdje je poginulo jedanaestoro HOS-ovaca

Spomen ploča jedanaestorici HOS-ovaca s pozdravom “Za dom spremni” skinuta je u Jasenovcu, a predsjednik Udruge dragovoljaca hrvatskih obrambenih snaga Grada Zagreba Ivan Friščić najavio je da će “u izvornom obliku” biti postavljena u Novskoj, te je zahvalio institucijama na pronalaženju kompromisnog rješenja.

“Ploča je postavljena u Jasenovcu u skladu sa svim zakonskim propisima u suradnji s obiteljima poginulih braniteljima. Domovinski rat jedini je pokret kojem su pripadali. Branili su zemlju bez ideologije”, rekao je Friščić na konferenciji za novinare Udruge dragovoljaca HOS-a Zagreb, koji su i postavili “spornu “ploču, te predstavnika Saveza udruga dragovoljaca HOS-a.

https://www.slobodnadalmacija.hr/novosti/hrvatska/clanak/id/505603/u-jasenovcu-skinuta-sporna-ploca-s-pozdravom-za-dom-spremni-vec-joj-je-rezervirano-novo-mjesto

Preko pokliča i pozdrava Za dom spremni, pokušava se potpuna diskvalifikacija Domovinskog rata, ovaj puta ne samo od petokolonaša, Hrvata, nego i od notornog  i profesionalnog Srbina Milorada Pupovca, koji je u službi velikosrpske ideologije države Srbije. Da me ne optuži za iznošenje neistina, dokaza za moje tvrdnje ima i više nego dovoljno.

Pripadnici nacionalnih manjina nemaju samo prava po Ustavnom zakonu o nacionalnim manjinama, nego imaju i obveze

OBVEZE PRIPADNIKA NACIONALNIH MANJINA PREMA RH

Pored prava koja manjine imaju po Ustavnom zakonu o pravima nacionalnih manjina ,trebaju imati i obveze prema Republici Hrvatskoj!
A to su osnovne obveze koje kao građani RH trebaju imati,po mojoj ocjeni;

1 Svi pripadnici nacionalnih manjina moraju poštovati RH kao svoju državu u okviru Ustavom definirane državne granice ,njenu nedjeljivost i njen ,suverenitet

2 Svi pripadnici nacionalnih manjina moraju poštovati u skladu sa temeljnim odredbama Ustava, Republiku Hrvatsku i sve njene građane.

3 Svi pripadnici nacionalnih manjina moraju poštovati znakovlje državnosti RH ,a to su Grb RH ,Zastava RH, Himna RH „Lijepa naša domovino“ i druga državna znamenja određena zakonom.

4 Svim pripadnicima nacionalnih manjina glavni grad je Zagreb ,kao glavni grad RH..

Evo kako Milorad Pupovac shvaća svoje obveze kao pripadnik srpske nacionalne manjine;

Milorad Pupovac izjavio je da je” Beograd je glavni grad naše matične države Srba u Hrvatskoj “

Ova nevjerojatna izjava hrvatskog saborskog zastupnika Milorada Pupovca kojega plaćaju hrvatski porezni obveznici MORALA je već davno izazvati zgražanje i oštre reakcije svih  saborskih zastupnika, institucija i medija, ali je to izostala zbog tog da se uvijek “ugroženi” i lukavi Milorad Pupovac slučajno ne bi osjetio ugrožen.

Još nevjerojatnije zvuči izjava Milorada Pupovca o četničkoj kokardi;”“Ne postoji zakonska praksa… ne postoji zakonski okvir po kojem bi kokarda koju nose sljedbenici četničkog pokreta bila sankcionirana u našoj zemlji – ne postoji”, izjavio je Milorad Pupovac na saborskom Odboru za Ustav još u prosincu 2016. godine. Na Pupovčevu izjavu tada, a ni do danas, nitko nije reagirao niti negirao.

Hrvatska vlast  skida znakovlje HOS-a, ali što je s znakovljem ubojica HOS-ovaca?

Hrvatska vlast skida ploče poginulim hrvatskim braniteljima zbog oznaka HOS-a i Za dom spremni, ali njihovih ubojica četnika, nema osnove za skidanja. Apsurdi koje nije vlast u stanju riješiti.

Naravno, to moguće uz ovakve vlasti koje vladaju Hrvatskom: pa  u Hrvatskoj se danas slobodno nosi i zločinačka petokraka, a pod njom je počinjen genocid nad hrvatskim narodom i 1945. godine, ali i strašni zločini 1991. godine.

Da, zločinačka kokarda i zločinačka petokraka u Hrvatskoj 2019. godine – nisu zakonski zabranjene!

A klali su – kokarda i petokraka zajedno. I danas bi ! I u jame bacali!

I tako danas Hrvatska nema zakona, nakom 20 godina vladanja HDZ-a i 8 godina SDP-a, koji bi sankcionirao zločinačku kokardu? O petokraki da i ne govorimo!

https://narod.hr/kultura/video-27-veljace-1907-cetnicki-vojvoda-momcilo-dujic-zasto-pupovac-tvrdi-da-u-hrvatskoj-ne-postoji-zakonski-okvir-za-sankcioniranje-zlocinacke-kokarde

I najnovija izjava Milorada Pupovca

“Postoji razlika u ljudima koji su to uzvikivali. Oni koji su u vrijeme Domovinskog rata uveli taj pozdrav znali su što on znači i tko je to govorio. Zato su u uredima imali slike Pavelića, zato su dizali ruke u zrak i smatrali se nasljednicima ustaša, kazao je Pupovac komentirajući predsjedničinu izjavu. Zastupnik SDSS-a smatra kako se u Hrvatskoj i dalje “drže otvorena vrata za ustaško nasljeđe”.

I eto nađe se jedan Milorad Pupovac koji postupa točno po Memorandumu SANU 2, stalno će Hrvate optuživati za “ustaško naslijeđe” u cilju rušenja hrvatske države?

Da ponovim što sam već u jednom tekstu napisala”Dodala bih u toj hajci za fašizaciju Hrvatske, odnosno ustašizaciju, da Njemci vole svoju državu, da eto i Talijani vole svoju državu, da i Japanci vole svoju državu, iako im države imaju kontinuitet iz fašističkih vremena.

Rekao bi netko, oni su ispaštali zbog toga, točno, a zar Hrvati nisu ispaštali na Bleiburgu, križnom putu, punim jamama i rudnicima, a ispaštaju i dan danas iako sadašnja država Hrvatska nema kontinuitet NDH i nije njen sljednik, jer je NDH nestala, završetkon 2.svjetskog rata.

Uostalom i Srbija je imala fašističku tvorevinu Nedićevu Srbiju, sada rehabilitira četništvo, četničke vojvode postaju svećenici i sveci SPC, rehabilitirala je Dragoljuba (Draža) Mihailović ,  zapovjednika kraljevske Jugoslovenske vojske u otadžbini tijekom Drugog svjetskog rata, osuđenog  i strijeljanog  1946. godine , zbog ratnih zločina i suradnje s okupacijskim vlastima. pa je nitko ne optužuje za fašizaciju.
Samo Hrvatsku ???

https://hrvatskepraviceblog.wordpress.com/2019/02/07/a-hrvatsku-se-optuzuje-za-fasizaciju/

Hrvatska doduše ima Deklaraciju o Domovinskom ratu, koju je Sabor RH izglasao 13. listopada 2000.godine;

DEKLARACIJU O DOMOVINSKOM RATU

1. Stvara­njem Republike Hrvatske, kao samostalne i suverene države u međunarodno priznatim granicama, ostvarene su sto­ljene tež­nje hrvatskoga naroda i građana Republike Hrvatske za svojom državom na teme­lju zajedništva hrvatskog naroda u Domovini i svijetu s plebiscitarno izraženom vo­ljom u Ustavu iz 1990. godine da teme­ljne vrednote ustavno-pravnog poretka budu sloboda, pravda, vladavina prava, mirotvorstvo s nacionalnom ravnopravnošću i poštova­nje prava čovjeka.

2. Republika Hrvatska vodila je pravedan i le­gitiman, obrambeni i oslobodite­ljski, a ne agresivni i osvajački rat prema bilo kome u kojem je branila svoj teritorij od velikosrpske agresije unutar međunarodno priznatih granica.

3. Uspješna obrana u Domovinskom ratu s konačnim oslo­bo­dilačkim vojnoredarstvenim operacijama »B­ljesak« i »Oluja« te kasnijom mirnom reinte­gracijom hrvatskog Podunav­lja, stvorila je sve pretpostavke za skladan razvitak Republike Hrvatske kao zem­lje koja prihvaća demokratske standarde suvremenoga zapadnog svijeta i otvara brojne mogućnosti približava­nja tom svijetu u političkom, sigurnosnom, gospodarskom i kulturnom smislu.

4. Teme­ljna vrijednost Domovinskog rata jest uspostava i obrana državnog suvereniteta i teritorijalnog inte­griteta Republike Hrvatske, čime su stvorene pretpostavke za djelova­nje pravne države i vladavine prava te zakonito funkcionira­nje državnih tijela kao najbo­lji način za da­lj­nju afirmaciju dostojanstva Domovinskog rata.

5. U skladu s teme­ljnim načelima pravednosti i građanske solidarnosti, Republika Hrvatska će u okviru materijalnih mogućnosti osigurati svim hrvatskim branite­ljima, obite­ljima poginulih i stradalnicima Domovinskog rata, koji su najzaslužniji za ­njezino stvara­nje, punu zaštitu, dostojanstvo i skrb.

6. Radi dostojanstva Domovinskog rata hrvatsko pravosuđe je dužno procesuirati sve moguće slučajeve pojedinačnih ratnih zločina, teških povreda humanitarnog prava i svih drugih zločina poči­njenih u agresiji na Republiku Hrvatsku i u oružanoj pobuni te tijekom Domovinskog rata, strogo primje­njujući načela individualne odgovornosti i kriv­nje.

7. Zastupnički dom Hrvatskoga državnog sabora poziva sve građane, državne i društvene institucije, sindikate, udruge i medije, a obvezuje sve dužnosnike i sva državna tijela Republike Hrvatske, da na navedenim načelima štite teme­ljne vrijednosti i dostojanstvo Domovinskog rata, kao zalog naše civilizacijske budućnosti.

Na taj način čuvamo moralni dignitet hrvatskoga naroda i svih građana Republike Hrvatske i tako štitimo čast, ugled i dostojanstvo svih branite­lja i građana Republike Hrvatske koji su sudjelovali u obrani Domovine.

https://narodne-novine.nn.hr/clanci/sluzbeni/2000_10_102_1987.html

Kako sada izgleda ova Deklaracija je mrtvo slovo na papiru, jer se vladajući  ne ponašaju prema njoj. i ne samo vladajući već i državne institucije Ministarstvo Pravosuđa i  Ministarstvo obrazovanja naročito kroz kurikul povijesti.

I za kraj evo što kažu branitelji 4 GBR, a trebali bi masovno i svi ;

https://portal.braniteljski-forum.com/vijesti/uv-4-gbr-u-svezi-tvrdnji-milorada-pupovca-kako-su-dio-branitelja-ustaski-nasljednici

“Od hrvatskih institucija koje smo mi branitelji stvorili, jasno tražimo da nas hrvatske branitelje i naša obilježja iz Domovinskog rata, bez obzira kojim smo postrojbama pripadali i bez obzira koje obilježje ili slogan bio, zaštite i sankcioniraju one koji se ovakvim govorima mržnje usuđuju skrnaviti uspomenu na Domovinski rat.

Gospodo političari, u našim odorama i s našim simbolima nismo se krili devedesetih pa nećemo ni danas.”

Piše / Lili Benčik

 ** Mišljenja iznesena u kolumnama osobna su mišljenja njihovih autora i ne odražavaju nužno stajališta uredništva Braniteljskog portala** 

Comments are closed.