Četvrtak, 18. travnja 2024.

Ne pitaj što Domovina može učiniti za tebe, nego što ti možeš učiniti za Domovinu

‘Očajan sam, dijete mi je umrlo na rukama jer nije bilo doktora’…Koliko onda vrijedi njegov život. Samo to vas pitam…

Što da kažem? Dijete mi je umrlo na rukama jer doktora nije bilo. Koliko onda vrijedi njegov život. Samo to vas pitam, neprestano nam je ponavljao prolaznik koji je pokušao spasiti život 18-godišnjaku iz Zaprešića. Mladić koji je preminuo, kako doznajemo, šetao je poslijepodne susjedova psa. Samo se odjednom srušio i poplavio. Do njega je dotrčao muškarac koji 18-godišnjaka poznaje čitav život jer je s njegovim sinom išao u školu. Pokušavao mu je pomoći i držao mu jezik da se ne uguši.

– Uhvatio sam ga za ruku i osjetio kako mu puls polako slabi. Uz mene je bila još jedna prolaznica koja je po struci medicinska sestra. Pokušavali smo mu pomoći dok smo čekali Hitnu medicinsku pomoć – uzrujano nam je govorio muškarac.

Ekipi Hitne, čije je sjedište 400 metara od mjesta gdje se mladić srušio, trebalo je 10-ak minuta da stigne. U kolima su bili tehničar i medicinska sestra. 


Žao mi je, ali nema doktora. U Samoboru je – rekla je medicinska sestra muškarcu koji je neuspješno pokušavao spasiti mladića. U šoku ju je gledao. Gotovo se izbezumio. Osim što nije bilo doktora, u kolima nisu imali ni osnovnu medicinsku opremu kao što je defibrilator.

Nakon 15 minuta, oko 17:30, došlo je drugo vozilo Hitne pomoći iz Jastrebarskog. Nažalost, kad su oni došli, mladiću više nije bilo spasa. Potpuno je poplavio, prestao se micati i puls je nestao. Tehničari, medicinske sestre i prolaznici ostali su u šoku. Nekoliko trenutaka kasnije došao je mladićev otac.

Zaprešić: Ulica u kojoj je mladiću pozlilo te je preminuo | Autor: Jurica Galoic/PIXSELL Foto: Jurica Galoic/PIXSELL

– Dečko je bio predobar. S mojim sinom je stalno slagao neke igrice na kompjuteru. Susjedima je pomagao. Ovo je tragedija – ispričao nam je muškarac, donosi 24sata.hr.

Navodno je cijeli život bolovao od astme. Ove godine završio je srednju školu. Za njegovu obitelj sugrađani kažu da su jako pristojni i dobri ljudi.

Stanovnici Zaprešića ne mogu doći k sebi. Ogorčeni su i traže da se pronađu odgovorne za mladićevu smrt. U Zaprešiću i okolici živi oko 35.000 ljudi, a Hitna medicinska pomoć ima samo jednu ekipu: jedno vozilo i jednog liječnika.

– Ogorčeni smo i u šoku, strašno smo ljuti. Ovako nešto ne smije se događati. Kako može na toliko stanovnika biti jedna Hitna – pitaju stanovnici Zaprešića.

A.K.

Najnovije

Kovač: Koalicija s DP-om vratila bi HDZ na tvorničke postavke

Foto:Screenshot/N1   Bivši ministar vanjskih poslova Miro Kovač gostujući na N1 televiziji komentirao je potencijalne postizborne koalicije. “Glasači bi voljeli da se dogodi koalicija HDZ-a i Domovinskog...

Radić: Bilo je poziva iz HDZ-a, imat ćemo čvrst stav

Foto:Domovinski pokret   Zamjenik predsjednika Domovinskog pokreta Mario Radić rekao je kako je bilo poziva toj stranci iz HDZ-a i poručio da ljudi mogu pozivati s...

Milanović prekinuo šutnju, progovorio o “slovu i duhu Ustava”

Foto:Screenshot/HRT   Predsjednik Zoran Milanović se oglasio na svome Fb-u. “Zahvaljujem svima vama, hrvatskim ljudima, koji ste u srijedu izašli na izbore za Hrvatski sabor. Određujući za...

DP i Možemo dobitnici izbora, HDZ pobjednik, SDP gubitnik, Most opstao

Piše: Josip Milić   Nakon prospavane izborne noći red je za jednu ozbiljniju analizu. Po svemu sudeći Vladu će formirati HDZ, Domovinski pokret i manjinci bez...

Hitrec: Hvala ti, Bože, da je kampanja kratka

Piše: Hrvoje Hitrec, Hrvatsko kulturno vijeće   Travanj 2024. ide dalje Hvala ti, Bože, da je kampanja kratka. Da traje mjesec dana, svi bismo poludjeli od dosade...