Odana počast poginulim braniteljima iz Lepoglavske Vesi…

Odavanje počasti organizirala je udruga Branitelji Hrvatske Lepoglava, uz potporu Mjesnog odbora Lepoglavska Ves i tamošnje Udruge za sport i rekreaciju te pod pokroviteljstvom Grada Lepoglave...

Odavanje počasti organizirala je udruga Branitelji Hrvatske Lepoglava
Odavanje počasti organizirala je udruga Branitelji Hrvatske Lepoglava

U spomen na četvoricu poginulih branitelja s područja Lepoglavske Vesi – Dragutina Naglaša, Dragutina Godinića, Josipa Štefanca i Marijana Matišića, u navedenom je naselju, kod tamošnje kapele, održana misa zadušnica nakon koje je počast četvorici hrvatskih vitezova odana na gradskom groblju u Lepoglavi.

Počast je odana kod spomen križa gdje je, uz molitvu i minutu šutnje, položen vijenac i upaljene svijeće. Učinili su to članovi obitelji poginulih branitelja, izaslanstva Grada Lepoglave i Gradskog vijeća predvođena zamjenikom gradonačelnika Hrvojem Kovačem i Robertom Dukarićem, državni tajnik u Ministarstvu obrane Zdravko Jakop, članovi braniteljskih udruga – udruge Branitelji Hrvatske Lepoglava, UDVDR-a Ivanec, UDVDR-a Maruševec, HVIDRA-e Ivanec, Udruge pripadnika 104. brigade ZNG HV-a, Hrvatskog časničkog zbora i policije te predstavnici organizatora.

Nakon toga organizirano je druženje svih okupljenih. Tom se prilikom nazočnima obratio predsjednik udruge Branitelji Hrvatske Lepoglava Dražen Husnjak koji je istaknuo važnost organizacije ovakvih događanja i čuvanja sjećanja na poginule hrvatske branitelje.

– Danas se prisjećamo četvorice hrvatskih vitezova iz Lepoglavske Vesi, ali ne smijem nikad zaboraviti ni svih 12 poginulih branitelja s područja grada Lepoglave kao ni 8000 hrvatskih mladića koji su u Domovinskom ratu dali svoje živote braneći i oslobađajući Hrvatsku – poručio je okupljenima državni tajnik u Ministarstvu obrane Zdravko Jakop dok je zamjenik gradonačelnika Hrvoje Kovač istaknuo kako važno da na ovakva događanja dolaze mladi koji će čuvati i prenositi sjećanje na poginule hrvatske vitezove. Dodao je i da će Grad Lepoglava i nadalje biti pokrovitelj aktivnosti kojima se čuva sjećanje na hrvatske branitelje.

U okviru programa sjećanja na poginule hrvatske branitelje iz Lepoglavske Vesi trebao se odigrati memorijalni malonogometni turnir koji je odgođen zbog lošeg vremena.

Odavanje počasti organizirala je udruga Branitelji Hrvatske Lepoglava, uz potporu Mjesnog odbora Lepoglavska Ves i tamošnje Udruge za sport i rekreaciju te pod pokroviteljstvom Grada Lepoglave.