Odbačen oporbeni prijedlog za pokretanje nepovjerenja potpredsjednici Martini Dalić

Vlada također odbacuje sve navode oporbe o odgovornosti potpredsjednice Dalić vezano za Agrokor i 'aferu savjetnici'...

Vlada RH odbacila je kao neutemeljene i neosnovane, sve oporbene navode iz Prijedloga za pokretanje pitanja povjerenja potpredsjednici Vlade i ministrici gospodarstva, poduzetništva i obrta Martini Dalić

Vlada RH odbacila je kao neutemeljene i neosnovane, sve oporbene navode iz Prijedloga za pokretanje pitanja povjerenja potpredsjednici Vlade i ministrici gospodarstva, poduzetništva i obrta Martini Dalić, a u učitovanju na prijedlog 37 oporbenih saborskih zastupnika, iz Vlade ukazuju na više netočnosti u prijedloga. Među njima je i netočno navođenje funkcije koju Dalić obnaša.

Vlada također odbacuje sve navode oporbe o odgovornosti potpredsjednice Dalić vezano za Agrokor i ‘aferu savjetnici’. Oporbeni predlagatelji, naime, smatraju kako je Dalić, s obzirom na ovlasti Ministarstva kojem je na čelu, morala znati da je kao ‘podizvođač’ u procesu restrukturiranja koncerna angažirana tvrtka, u kojoj je radio sada već bivši izvanredni povjerenik Ante Ramljak. Odbacuje i tvrdnje vezane uz izgradnju plinske termoelektrane, ističući kako oporbeni zastupnici krivo navode da će se ona graditi na rijeci Perući, s obzirom na to da takva rijeka ne postoji, već je, naglašavaju iz Vlade, riječ o gradnji elektrane na rijeci Cetini.

“Ukoliko su predlagatelji u svom Prijedlogu imali na umu prijedlog projekta za izgradnju kombi kogeneracijske plinske elektrane na prostoru negdašnjeg kamenoloma na obali umjetnog akumulacijskog jezera Peruća, tada Vlada ističe da su svi stavovi potpredsjednice Vlade i ministrice definirani stavovima i aktima resornih ministarstava i tijela državne uprave, zbog čega Vlada u cijelosti odbacuje tvrdnje da je potpredsjednica Vlade i ministrica iznosila neistinite tvrdnje”, navodi Vlada u očitovanju, donosi HRT.

Andrej Plenković kratko je samo kazao kako je riječ o već petoj inicijativi za izglasavanje nepovjerenja članovima njegove Vlade ili cijeloj Vladi.Dodao je kako će osobno s Martinom Dalić braniti Vladino očitovanje u Saboru.

I.V.

Comments are closed.