Odbor za nacionalnu sigurnost prihvatio izvješća SOA-e i VSOA-e o informacijskim ugrozama

Povod sjednice bile su "informacijske operacije u funkciji slabljenja međunarodnog položaja Hrvatske s obzirom na njezinu izloženost informacijskim operacijama kojima joj se pokušava nanijeti šteta, posebice u cilju diskreditacije političkog vodstva i same Hrvatske"...

Saborski Odbor za unutarnju politiku i nacionalnu sigurnost prihvatio je u četvrtak na zatvorenoj sjednici izvješća Sigurnosno-obavještajne agencije (SOA) i Vojne sigurnosno-obavještajne agencije (VSOA) o informacijskim i drugim vrstama ugroze koje bi narušile međunarodni ugled Hrvatske, izvijestio je nakon sjednice predsjednik Odbora Ranko Ostojić.

“Dobili smo iscrpna izvješća i skoro svi članovi Odbora bili su na sjednici, što govori da je interes bio velik. Svi članovi Odbora izrazili su zadovoljstvo odgovorima na koji način se Hrvatska nosi s takvim ugrozama”, rekao Ostojić novinarima.

Odbor redovito raspravlja o takvim izvješćima i ima vrlo korektnu suradnju s agencijama, dodao je.

Povod sjednice bile su “informacijske operacije u funkciji slabljenja međunarodnog položaja Hrvatske s obzirom na njezinu izloženost informacijskim operacijama kojima joj se pokušava nanijeti šteta, posebice u cilju diskreditacije političkog vodstva i same Hrvatske”.

Riječ je o slučaju koji je izašao u javnost prije mjesec dana, kada su mediji objavili da su se na udaru prisluškivanja i praćenja bosansko-hercegovačke Obavještajno-sigurnosne agencije našli hrvatski dužnosnici iz Hrvatske i BiH, te razne kompanije.H

M.M.