Odgovor Dubravke Šuice PHR-u: “Želja mi je napomenuti kako pridajem posebnu pažnju svim oboljelim od raka pa tako i braniteljima”

Vlada Republike Hrvatske je na sjednici održanoj 9. veljače 2017. godine zaključkom usvojila Program provođenja preventivnih sistematskih pregleda hrvatskih branitelja iz Domovinskog rata na području Republike Hrvatske za 2017. godinu....

facebook

Nakon što je Braniteljski portal objavio pismo PHR-a koje je uputio predsjednik podružnice Tomislav Čolak EU zastupnici Dubravki Šuici o velikom pobolu i smrtnosti hrvatskih branitelja od zloćudne bolesti raka, ova EU zastupnica uputila je odgovor koji slijedi u nastavku…

-POMOZITE NAM JER UMIREMO MLADI: HRVATSKI BRANITELJI UPUTILI OTVORENO PISMO EU ZASTUPNICI DUBRAVKI ŠUICI…

Poštovani gospodine Čolak,
Srdačno Vam se zahvaljujem na otvorenom pismu i interesu za ,,Fight&Win” konferencije.
Rak predstavlja jedan od najznačajnijih javnozdravstvenih problema našeg stanovništva i našeg zdravstvenog sustava te je borba protiv raka prioritet Vlade Republike Hrvatske i Europske unije. Cilj svih „Fight&Win“ konferencija do sada bio je podizanje svijesti o važnosti prevencije i borbe protiv raka, poticanje razmjene iskustava u svrhu informiranja i edukacije, utvrđivanje zajedničkih smjernica i osiguranje dostojanstvenog života svim pobjednicima nad rakom.

Želja mi je napomenuti kako pridajem posebnu pažnju svim oboljelim od raka pa tako i braniteljima te obeshrabrujućim podacima o porastu broja oboljelih branitelja od ove zloćudne bolesti.

Vlada Republike Hrvatske je na sjednici održanoj 9. veljače 2017. godine zaključkom usvojila Program provođenja preventivnih sistematskih pregleda hrvatskih branitelja iz Domovinskog rata na području Republike Hrvatske za 2017. godinu.

U 2017. godini preventivni sistematski pregledi provodili su se u 29 općih i županijskih bolnica i kliničkih bolničkih centara, s kojima su potpisani sporazumi o suradnji na provođenju Programa za područja pojedinih županija te temeljem istih bolnice su do 31. prosinca 2017. godine osigurale uslugu obavljanja 16 670 preventivnih sistematskih pregleda za hrvatske branitelje. Ova odluka Vlade nastavak je borbe protiv raka te pomoći populaciji hrvatskih branitelja.

-POMOZITE NAM JER UMIREMO MLADI: HRVATSKI BRANITELJI UPUTILI OTVORENO PISMO EU ZASTUPNICI DUBRAVKI ŠUICI…

Nastavlja se rad na Nacionalnoj strategiji zdravstvene zaštite hrvatskih branitelja čiji je glavni cilj zaustavljanje negativnog trenda pobola i smrtnosti hrvatskih branitelja i stradalnika iz Domovinskog rata.
Vaše pismo ćemo uzeti u obzir u daljnjem radu i borbi protiv raka.
Uz iskrene zahvale srdačno Vas pozdravljam.
Dubravka Šuica
Voditeljica hrvatske EPP/HDZ delegacije u Europskom parlamentu

Pismo Dubravke Šuice Tomislavu Čolaku

M.M.

Comments are closed.