ODLAZAK LIVAJE: EVO ŠTO KAŽE DALIĆ, ŠTO LIVAJA, A ŠTO NAVIJAČI

Marko Livaja odlučio je da neće igrati za Hrvatsku na završnici Lige nacija idućeg tjedna. Najbolji igrač HNL-a vatrene napušta nakon jučerašnjeg incidenta na treningu na Rujevici.

Dok su se igrači dodavali loptom, jedan je gledatelj Livaji dobacio: “Što se ne trudiš, konjino” i “J… ti majku.” Napadač Hajduka nije izdržao i popeo se na ogradu da bi mu odgovorio uz povike: “Šta je, šta je, šta hoćeš?”.

Livaja danas nije bio na treningu, a s javnosti je podijelio svoja razmišljanja i objasnio zašto se povlači.

– Nažalost, nakon svega što se dogodilo u protekla 24 sata, osjećam da nisam spreman dati reprezentaciji svoj maksimum i da bih svojim ostankom samo bio smetnja ekipi koja zaslužuje imati mir tijekom priprema za ovo važno natjecanje. Momcima želim svu sreću u Nizozemskoj, da se okite zlatom, za što sigurno imaju kvalitetu i zajedništvo. Zahvaljujem izborniku na razumijevanju, predsjedniku Kustiću i ekipi iz Saveza na podršci te se nadam da će navijači reprezentacije razumjeti ovakav rasplet. Reprezentacija mi uistinu puno znači i nadam se u budućnosti i dalje biti njen član – izjavio je Marko Livaja.

Izbornik Zlatko Dalić rekao je da Livaja ostaje u njegovim planovima iz čega proizlazi da ga neće biti samo na utakmicama Lige nacija. Hrvatska u srijedu u polufinalu igra s Nizozemskom u Rotterdamu.

“Iznimno mi je žao da je došlo do ovoga i da je neprihvatljivo ponašanje nekoliko pojedinaca rezultiralo time da izgubimo važnog igrača za ovo natjecanje. Razumijem Marka i težinu situacije u kojoj se našao te poštujem da se nakon svega napisanog i doživljenog ne osjeća spremnim sudjelovati na završnici Lige nacija. Marko ostaje u našim planovima za dalje, a naši ciljevi na završnici Lige nacija ostaju isti”, izjavio je izbornik Zlatko Dalić.

Dalić i Livaja složili su se kako je incident kreirao neugodnu atmosferu te okruženje u kojem je Livaji nemoguće fokusirati se na završni turnir Lige nacija sljedećeg tjedna Nizozemskoj.

A evo kako su reagirali pratitelji HNS-a na službenom Facebook profilu saveza. Prenosimo neke od komentara.

“Podrška legendo! U sportskom smislu Hrvatska je iznad svih! Ali moraš držati i do sebe i svoje obitelji.”

“Najispravnije i najkorektnije za obje strane.”

“Sad je vrijeme da se i rulja kazni doživotnom zabranom ulaska na sve stadione u Hrvatskoj.”

“Zaslužio je pohvalu sa svih strana lijepe naše, ovo ne može netko tko nema karakter!”

“Bravo gospodine Marko Livaja.”

“Šteta Livaja je dobar igrač, trebao je prijeći preko svega i boriti se hrvatski dres. Ovako ne daje dobar dojam kao da nema ni želje ni volje za igru u reprezentaciji.”